FC Horst Ermelo komt met één punt thuis

Paul van Prehn krijgt een grote kans tegen AVW’66, maar het blijft 0-0.

FC Horst heeft zaterdag 23 februari de inhaalwedstrijd tegen AVW’66 in Westervoort afgesloten met een 0-0 gelijkspel. De Ermelose tweedeklasser steeg naar de vijfde plaats op de ranglijst met 25 punten uit 16 duels, slechts vier punten minder dan Woudenberg dat, dankzij een 1-3 zege bij VSCO’61, weer koploper is.

Twee grote kansen
Het was een leuke, open wedstrijd met kansen over en weer. Er waren meer aanvallende intenties dan in de voorgaande duels bij de Horstenaren, die ook veel duels wonnen. Hoewel FC Horst voor rust controle over de wedstrijd had, waren de twee beste kansen voor AVW’66. Enkele minuten na rust kregen de gasten twee grote kansen. Dennis Folkers bereikte Camilo Bronkhorst, die zijn inzet gestopt zag. In de rebound kwam de bal terecht bij Elroy Martens, maar diens volley belandde net naast het doel.

Miraculeus
Tien minuten later legde Dennis Folkers binnen het 16-metergebied de bal terug op Amer Torkmani, die net niet goed uitkwam, waardoor zijn schot geblokt kon worden, waarna Camillo Bronkhorst de bal naast schoot. In de 75e minuut was FC Horst het dichtst bij een treffer. Uit een vrije trap van Peter van der Horst werd een kopbal van Roy Kok verlengd door Ricardo Vliek, waarna Paul van Prehn goed inschoot. Dankzij een reflex van de keeper belandde de bal op miraculeuze wijze via de lat in de handen van de doelman.

Dreiging
Aan de andere kant probeerde AVW het met schoten van buiten het 16-metergebied, waar doelman Ronald Verhoef goed op reageerde. In de slotfase ging de meeste dreiging uit van de Ermelose ploeg, maar gescoord werd er niet. Na het teleurstellende 1-1 gelijkspel thuis tegen het laaggeplaatste ESC en het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Owios, dat een groot deel van de wedstrijd met tien man spelen, was de 0-0 puntendeling bij de nummer drie, AVW’66 een prima resultaat.

Zaterdag 9 maart
FC Horst speelt na een vrij weekend op zaterdag 9 maart een thuiswedstrijd tegen Lunteren, waarvan uit met 3-1 werd verloren. De Luntenaren staan na de 1-0 nederlaag bij Valleivogels op de 9e plaats met 22 punten uit 16 duels.