Spanning loopt op onder schakers VSG Ermelo

Met nog één ronde te gaan tot afsplitsing van de kampioensgroep is de spanning in de interne competitie van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) groot. Dat bleek dinsdagavond 26 februari.

Met fotoreeks door Piethein

Kans pakken
De nummers 1 tot en met 3, Sebastiaan Hiemstra, Bas West en Sape Westra zijn zo goed als zeker van plaatsing. De nummers 4 tot en met 8, Mark de Graaf, Jan Lambrechts, Olaf Vlieger, Uri Vecht en Gerard de Hoop zullen in de volgende ronde hun kans moeten pakken.

Partijwinst
Koploper Bas West verloor met zwart van Sebastiaan Hiemstra. Hij dacht met een torenoffer te kunnen winnen, maar overzag een tactische verdediging. Zwartspeler Mark de Graaf bouwde ten koste van Uri Vecht een klein voordeeltje uit tot stuk- en vervolgens partijwinst.

Underdog
Gerard de Hoop – Jan Lambrechts, Olaf Vlieger – Cor Petersen, Dirk van Setten – Ralf van den Burg: remise. Underdog en witspeler Ferry Lunek won in een spannende partij met wederzijdse kansen van Ernst Keijer . Het jongerenduel tussen witspeler Onno Wolters en William Shakhverdian bevestigde de winnende kracht van laatstgenoemde. Routinier Henri Bosch won in een snelle partij van mede-routinier en witspeler Martin van den Broek.

Overige uitslagen
Piet Hein Bleeker – Marco ter Meer, Rob Hollmann – Wido Sparling en Wim Jongejan – Henk van Rijssen: remise.
Hans Licher – Willem Booy: 1 – 0.
Ronald Bieringa – Ulbe Brouwer 0 – 1.
Hisham Haout – Cees Doets: remise.
Wim Hagendijk – Jo Wolters en Dick van Enk – Kees Ferwerda 0 – 1.
Habib Askarzada – Lex Wattez : 1 – 0.
Piet Vroegindeweij – Gert van Heeringen: zinderende remise.
Henk Miedema – Bart Schultz en Johan van de Belt – Wim van Dalen: 0 – 1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen