FC Horst Ermelo geeft Owios een punt cadeau

Roy Kok staat aan de basis van de 1-1 gelijkmaker.

FC Horst heeft zaterdag 16 februari in Oldebroek met 1-1 gelijk gespeeld tegen Owios, dat ruim 80 minuten met 10 man speelde. Hoewel de Ermelose tweedeklasser met 24 punten uit 15 wedstrijden naar de zesde plaats zakte, bedraagt de achterstand op de nieuwe koploper Unicum slechts drie punten.

Slap
FC Horst begon slap aan de wedstrijd en liet het initiatief aan de tegenstander. Toch kregen de gasten in de 17e minuut een goede kans om de score te openen, toen Elroy Martens met een uitstekende dieptepass Dennis Folkers bereikte, maar diens inzet ging net naast het doel. Even later kreeg Cornell Balk een directe rode kaart na een aanslag op Ricardo Vliek en moest Owios met 10 man verder. FC Horst wist de man-meer-situatie niet uit te buiten door in een veel te laag tempo te blijven voetballen. De beste kans was na ruim een half uur voor de thuisploeg, maar spits Hendrik Uitslag schoot naast.

Weinig vuurwerk
Na rust kabbelde het spelletje verder, waarbij de toeschouwers meer genoten van het mooie lenteweer dan van het voetbal. Halverwege de tweede helft voorkwam Thom van Santen een achterstand voor zijn ploeg bij een hard schot van invaller Mike Bastiaan. In de 76e minuut was de doelman van FC Horst echter kansloos bij een perfect gestifte bal van Nick Bultman, waardoor Owios met 1-0 de leiding nam. Wakker geschud ging de Ermelose ploeg direct op jacht naar de gelijkmaker, die drie minuten later al een feit was.

Dichtbij winst
Roy Kok bereikte met een prima dieptepass Amer Torkmani, die beheerst 1-1 scoorde. In de 90e minuut was FC Horst nog dichtbij de volle winst. Roy Kok kreeg een goede schietkans, maar raakte de bal niet vol, waardoor Owios-keeper Herold Ponstein eenvoudig kon redden.

FC Horst speelt komende zaterdag een inhaalwedstrijd tegen AVW’66. De ploeg uit Westervoort won met 2-0 van VSCO’61 en staat nu op de tweede plaats met 26 punten uit 15 wedstrijden, een positie die de Horstenaren bij winst zomaar kunnen overnemen. FC Horst verloor de thuiswedstrijd met 1-2.