EFC’58 Ermelo klopt Noord Veluwse Boys in doelpuntrijk duel

Romin Ahmadi scoort tweemaal in Hattemerbroek.

EFC’58 heeft zaterdag 16 februari in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-4 gewonnen van Noord Veluwse Boys. De Ermelose vierdeklasser blijft op de achtste plaats staan met 16 punten uit 13 duels, maar heeft wel aansluiting gevonden bij de middenmoot.

Op voorsprong
EFC’58 begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de 12e minuut op een 0-1 voorsprong door een vrije trap van Romin Ahmadi. In de 20e minuut scoorde Jochem Dekker uit een voorzet van Jorick Priem de 0-2 voor de gasten. Daarna zakte de Ermelose ploeg terug, wat enkele minuten voor rust leidde tot de aansluitende 1-2 van Noord Veluwse Boys.

Buitenspel
EFC begon ook goed aan de tweede helft en vergrootte na ruim een uur spelen de voorsprong. Jorick Priem bereikte Romin Ahmadi, die de 1-3 binnen tikte. Enkele minuten later leek de beslissing te vallen, maar een treffer van Jochem Dekker werd afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers kwamen toch nog in de problemen, want de 2-3 van Noord Veluwse Boys in de 70e minuut werd even later gevolgd door de 3-3 gelijkmaker.

‘Vechtwedstrijd’
In het laatste kwartier werd het een echte ‘vechtwedstrijd’, waarin EFC uiteindelijk de gelukkigste was. In de 87e minuut bereikte Alex Halmans vanaf de linkervleugel Jorick Priem, die de winnende 3-4 scoorde. Al met al was het een verdiende overwinning voor de ploeg van trainer Hans Wiesenekker.

Zaterdag 9 maart
EFC is de komende twee weken vrij van competitieverplichtingen. Op zaterdag 9 maart staat de thuiswedstrijd tegen Elspeet op het programma. De Elspeters bleven in de thuiswedstrijd tegen het laaggeplaatste Vierhouten’82 steken op een 2-2 gelijkspel en zakten naar de zesde plaats met 22 punten uit 13 duels. EFC verloor de uitwedstrijd met 2-0.