DVS’33 Ermelo loopt door winst op Achilles’29 in op Hoek en Noordwijk

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 16 februari in Groesbeek met 1-6 simpel gewonnen van het laaggeplaatste Achilles’29. De Ermelose derde divisionist blijft met 44 punten uit 22 duels staan op de vierde plaats, maar liep wel 2 punten in op Hoek en 3 punten op Noordwijk. Odin’59, de ploeg van de nieuwe DVS-trainer Richard Plug, won verrassend met 2-3 bij de koploper.

Fraaie solo
In de 7e minuut zette DVS al de toon door de score te openen; Benjamin Roemeon bekroonde een fraaie solo met de 0-1. De Ermelose ploeg was heer en meester en vergrootte in de 25e minuut de voorsprong.
Oktay Öztürk onderschepte de bal en bereikte met een mooie steekpass Olivier Pilon, die eenvoudig 0-2 scoorde. Vier minuten later speelde Dennis Hollart zichzelf met een schitterende beweging vrij en bereikte Olivier Pilon, die zijn directe tegenstander uitkapte en met zijn 23e seizoentreffer voor 0-3 zorgde.

In de fout
Even later ging de Ermelose defensie in de fout. DVS-doelman Paul Eppink wist in eerste instantie nog te redden, maar in de rebound kon Thomas Looning de 1-3 binnenschieten. Op slag van rust herstelde DVS de marge.
Benjamin Roemeon liet opnieuw de Groesbeekse verdediging zijn hielen zien en passeerde doelman Mike Hauptmeier met een bekeken schuiver; ruststand 1-4.

Kansloos
DVS deed het in de tweede helft rustig aan zonder ook maar één kans weg te geven. In de 65e minuut werd het 1-5. Benjamin Roemeon kwam opnieuw vrij voor het Groesbeekse doel. De doelman van Achilles, wist zijn inzet eerst nog te stoppen, maar was kansloos bij de rebound van de rappe aanvaller. In de slotfase bepaalde Benjamin Roemeon, opnieuw na een assist van Dennis Hollart, met zijn vierde treffer de eindstand op 1-6.

DVS’33 gaat komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen DOVO op jacht naar de tweede periodetitel. Daarvoor moet het zelf winnen en hopen op puntverlies van Hoek, dat bijna 250 kilometer moet reizen voor de uitwedstrijd tegen ONS Sneek. De Zeeuwse ploeg verspeelde 2 kostbare punten tegen ASWH (2-2), waardoor de voorsprong op DVS nog maar 1 punt bedraagt. DOVO staat na het 1-1 gelijkspel tegen VVOG op de tiende plaats met 32 punten uit 21 duels.