Uri Vecht schaakt zich in de top 3 van van competitie VSG Ermelo

In de zeventiende ronde dinsdagavond 5 februari van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG), waren de uitslagen hier en daar net zo grillig als de beurskoersen.

Met fotoreeks door Piethein

Sterkste stijger
Bas West blijft koploper, maar verloor wel van Uri Vecht, die van zevende naar de derde plaats ging en daarmee de sterkste stijger was. Jan Lambrechts speelde niet, maar handhaafde zich wel op de tweede plaats. Sape West gaf schaaktraining en zakte zonder in actie te komen van de derde naar de vijfde plaats. Ernst Keijer ging van de vierde naar de zevende plaats door te verliezen van Onno Wolters.

Tactisch sterker
Dirk van Setten verloor van Sebastiaan Hiemstra. Mark de Graaf en Olaf Vlieger remiseerden. Piet Hein Bleeker won verrassend van Henri Bosch. Ralf van den Burg leed een nederlaag in een partij met zeer sterk wisselende kansen tegen Cor Petersen. Marco ter Meer verloor in het eindspel van Ferry Lunek. Rob Hollmann en Martin van den Broek ruilden af tot remise. Cees Doets offerde een loper tegen Wido Sparling. Het zag er kansrijk uit, maar Cees verloor. Willem Booy was tactisch sterker dan Ronald Bieringa en won.

Overige uitslagen:

  • Henk van Rijssen – Hans Licher, remise.
  • Ulbe Brouwer – Jo Wolters, 1-0.
  • Kees Ferwerda – Wim Hagendijk, remise.
  • Gert van Heeringen – Hisham Haout, 0-1.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen