Eerste damesteam Pauwervoll Ermelo redt het niet tegen Blok EVC

Het eerste damesteam van Pauwervoll heeft zaterdag 2 februari in Vaassen met 3-1 verloren van Blok EVC dames 1.

Zoekende
In de eerste set was Pauwervoll zoekende. Er was te weinig druk met de service, waardoor Blok EVC de ruimte kreeg om op te bouwen. De Ermeloërs bleven achter de feiten aan lopen en verloren dan ook met 25-18. De tweede set gingen de bezoekers beter van start. Met een sterkere service wisten zij de thuisploeg onder druk te zetten, waardoor de Ermelose aanvalsters ook beter in het spel kwamen. De leverde een 18-25 setwinst op.

Niet sterk genoeg
Pauwervoll wist de druk niet door te zetten in de derde set. Blok EVC zette de gasten onder druk met een sterke service waar niet direct een antwoord op kwam. De thuisploeg bouwde snel een voorsprong op. Pauwervoll wist niet meer in te lopen en verloor set met 25-16. Ook in vierde set was service van de Ermelose volleybalsters niet sterk genoeg en kon EVC druk zetten. Pauwervoll forceerde teveel, wat leidde tot fouten, waardoor de laatste set met 25-18 ook werd verloren.

• Donderdag 7 februari spelen de Ermelose volleybalsters tegen Spiker dames 1. De wedstrijd in sporthal Calluna begint om 19.30 uur.