Veel winnaars bij sportverkiezing Ermelo

Vrijdagavond 8 februari werd in een bomvolle Dialoog het Ermelose Sportgala gehouden. Tijdens deze avond werden de winnaars bekend gemaakt van de sportverkiezingen in acht categorieën. De presentatie was in de vakkundige handen van Studio Sport commentator Hans van Zetten en de 24-jarige Susanne Morren van omroep Gelderland, die een verrassend debuut maakte als presentatrice.

Heel Ermelo Beweegt had gezorgd voor een uitstekende organisatie van de avond, die voor de derde achtereenvolgende keer werd gehouden. Er waren prijzen te winnen in acht categorieën. Uit de genomineerde kandidaten koos de vakjury en de Ermelose bewoners de winnaars. De avond werd geopend door dansgroep ’s Heeren Loo onder leiding van sportcoach Iris Buursink.

Met fotoreeks

Beste Sport & Beweeginitiatief
De prijs voor het beste Sport & Beweeginitiatief met een maatschappelijke impact werd door wethouder Laurens Klappe uitgereikt aan Wielervereniging HTT (Horst-Telgt-Tonsel), die in het 20-jarig bestaan veel geld bijeen heeft gebracht voor goede doelen. Zij brachten dat direct in praktijk door de ontvangen cheque van 200 euro te doneren aan de Stichting Senna en Dana.

Sportvrijwilliger 2018
In de categorie sportvrijwilliger 2018 werden de genomineerde kandidaten met een cadeaubon in het zonnetje gezet. Wim Heining, voorzitter van Pauwervoll, Esther den Herder van Sparta, Margriet de With van Dindoa en Nanda Geurts van FC Horst zijn alle vier van onschatbare waarde voor hun vereniging.

Aanmoedigingsprijzen
De aanmoedigingsprijzen voor sporter met een beperking werd uitgereikt door Sjerstin Vermeulen, die als paralympisch sporter vele medailles in de wacht sleepte. Sandra Karssen van dansgroep ’s Heeren Loo en Eelco de Lange van het G-team van FC Horst ontvingen beiden een waardebon.

  • Vervolgens was er een muzikaal optreden van popkoor 4US onder leiding van Wim van Beek met een prachtige uitvoering van het nummer Africa van Toto.

Beste sportfoto
De prijs voor beste sportfoto van het jaar 2018 werd uitgereikt aan Jan de Roo. Van de 18 inzendingen won Jan de hoofdprijs voor zijn foto van BMX-meisjes in actie.

Sportploeg van het jaar
Sportploeg van het jaar werd het jeugdteam DVS JO17-1. De kampioensploeg van het seizoen 2017-2018 ontving de prijs uit handen van FOX-sportcommentator Evert ten Napel, die de jeugdopleiding van de Ermelose derde divisionist prees.

Sporttalent 2018
Sporttalent van 2018 werd kempoka Sam Waney, die een eerste plaats veroverde bij het Wereldkampioenschap in Hongarije. Ook Soeresh Kanhai, wereldkampioen Kempo en Fokko de Gans, Europees kampioen synchroonzwemmen hadden volgens wethouder Laurens een uitzonderlijke sportprestatie geleverd en werden door de gemeente gehuldigd.

  • Na een schermdemonstratie van Fencing Ermelo werden de belangrijkste prijzen uitgereikt.

Sportvrouw 2018
Sportvrouw van het 2018 werd Romee Pol. Zij werd Nederlands Kampioenen trampolinespringen een plaatste zich tweemaal voor een Europese finale. De prijs werd uitgereikt door Ashvini Ramasray, sportvrouw van 2016 en 2017.

Sportman 2018
Sportman van het jaar 2018 werd Léon Jansen. Deze professionele MMA fighter was internationaal succesvol in de World Fighting League. Léon ontving de prijs uit handen van schaatscoach Leen Pfrommer. Daarmee kwam een einde aan een succesvol Sportgala Ermelo.

Reacties

gallery
41580
Vrijdagavond 8 februari werd in een bomvolle Dialoog het Ermelose Sportgala gehouden. Tijdens deze avond
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20190209/veel-winnaars-bij-sportverkiezing-ermelo/
2019-02-09T13:08:16+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2019/02/09130550/06EN-SG1.jpg
Sport