Devedo Ermelo ook in eigen huis te sterk voor Arrows’81

DeVeDo heeft zaterdag 1 december in sportcentrum Calluna met 68-46 gewonnen van Arrows’81 en was daarmee ook in eigen huis te sterk voor de Rotterdamse opponent.

Kleine voorsprong
De Ermelose ploeg begon vanaf het eerste fluitsignaal een full-court-press op de tegenstander uit te voeren en pakte in het eerste kwart een kleine voorsprong. In het tweede kwart probeerde de thuisploeg meer druk uit te oefenen en de centers al ver buiten de bucket op te pakken. Dat resulteerde in een 29-18 voorsprong bij rust. In het derde kwart lukte het de Ermeloërs niet goed om de Rotterdammers op afstand te houden en konden de gasten terugkomen tot 41-33.

Snel omschakelen
In het vierde en laatste kwart pakte de DeVeDo de draad weer goed op. Verdedigend werd de tegenstander weer hoog opgepakt en veel schoten werden door de gasten gemist. De Ermelose rolstoelbasketballers konden daardoor snel omschakelen en aanvallen opzetten. DeVeDo kwam veel in een meerderheidssituatie bij de bucket en rondde bijna elke aanval af met een score, wat leidde tot 27 treffers tegenover de 13 punten die Arrows’81 scoorde. Dat betekende uiteindelijk een 68-46 overwinning voor de Ermelose ploeg.