Koploper VSG Ermelo brengt zwaar geschut in stelling

Aan de vooravond van het Sinterklaasfeest trakteerden de schakers van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) elkaar dinsdagavond 4 december op een aantal zeer fraaie partijen in de twaalfde ronde van de interne competitie. In een tactisch gevecht wist koploper Bas West met zwaar geschut en zijn opgejaagde koning aan het front Mark de Graaf tot overgave te dwingen.

Met fotoreeks door Piethein

Vakkundig
Olaf Vlieger deed goede zaken door de nummer twee Uri Vecht te verslaan. Ernst Keijer, die op plaats drie staat, trakteerde de toeschouwers op een vakkundig uitgespeeld, technisch lastig eindspel tegen Sebastiaan Hiemstra. William Shakhverdian wilde een pion offeren voor initiatief, maar kwam door een fout van Ferry Lunek een pion voor en won.

Sterk paard
Jan Lambrechts kwam door een fout twee pionnen achter tegen underdog Martin van de Broek, maar met een sterk paard wist hij het tij te keren en kon Martin ternauwernood met remise ontsnappen. Marco ter Meer won in het middenspel van Henk van Rijssen. Willem Booy zag zijn geliefde opening tegen Dirk van Setten compleet mislukken en had na veertien zetten geen vertrouwen meer in zijn stelling en gaf op.

‘Angstgegner’
Cor Petersen was aangenaam verrast door het ongebruikelijk rustige, strategische spel van ‘Angstgegner’ Henri Bosch. Cor profiteerde optimaal en won. Ralf van den Burg kwam gewoontegetrouw in tijdnood, maar wist vanuit nagenoeg gelijke stand Rob Hollmann te verschalken. Onno Wolters had weinig moeite met Ulbe Brouwer.

Overige uitslagen
Overwinningen waren er voor Wim Jongejan tegen Dick van Enk, Ronald Bieringa tegen Wido Sparling en Wim Hagendijk tegen Hisham Haout. De partijen Gert van Heeringen – Kees Ferwerda, Anton Reijngoudt – Hans Licher, Willem Viets – Jo Wolters en Piet Hein Bleeker – Cees Doets eindigden in remise.

Reacties

gallery
40526
Aan de vooravond van het Sinterklaasfeest trakteerden de schakers van het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG)
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20181205/koploper-vsg-ermelo-brengt-zwaar-geschut-stelling/
2018-12-05T20:11:08+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/12/05201004/49EN-VSG1.jpg
Sport