Veluwse Wieler Vereniging Ermelo houdt derde en laatste ATB-tocht van het seizoen

Foto: VWV

De Veluwse Wieler Vereniging (VWE) houdt op zaterdag 8 december de derde en laatste ATB-tocht van dit seizoen. De eerste twee edities trokken maar liefst 2000 deelnemers.

Drie afstanden
Dankzij de goede samenwerking met Staatbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo is de VWV er ook dit jaar in geslaagd routes uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren. Bij de tochten is er keuze uit drie afstanden; 30, 45 en 60 kilometer. Veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje. De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het MTB’en. De starttijd voor deze drie afstanden is tussen 9.00 en 10.30 uur.

Bewaakt
De met felgele bordjes duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag ‘bewaakt’ worden. Veel aandacht is er ook weer besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen. Zowel bij de start als op de route is een reparatiepost aanwezig, de technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed- en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten.

Start en finish
Het start- en finishplaats is het clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met [email protected], of een bezoek gebracht worden aan de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen