Schakers VSG Ermelo ontpoppen zich van gezellig clubje tot stelletje ‘sluipmoordenaars’

In de negende ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond 6 november, kwamen de diverse kanten van het schaakspel sterk tot uiting, zoals snelle lynchpartijen, behoedzame sluipmoorden en bloedeloze remises: Een gezellig clubje of een wat vertraagde Halloween?

Met fotoreeks door Piethein

Vroege fout
Koploper Ernst Keijer en nummer vier, Jan Lambrechts waren steeds in evenwicht, wat resulteerde in remise. Bas West profiteerde van een vroege fout van Sebastiaan Hiemstra. Datzelfde overkwam Henri Bosch tegen Olaf Vlieger.

Hoofd koel
Ook Marco ter Meer ging in de opening onderuit tegen Uri Vecht. Cor Petersen had een pion minder tegen Martin van de Broek. Hij leek forse aanvallende compensatie te hebben, maar Martin hield het hoofd koel, veroverde knap nog een pion en pakte de winst.

Doorbraak
Henk van Rijssen won twee pionnen van Wim Hagendijk en wist diens inventieve verdediging te doorbreken. Ralf van den Burg speelde met een plan, waarvan de onderdelen niet goed bij elkaar pasten, zodat William Shakhverdian wist te winnen.

Onderuit
Cees Doets ging in de opening onderuit tegen Dirk van Setten. Onno Wolters zegevierde door het goed benutten van een gestaag groeiend voordeel tegen Anton Reijngoudt. Hisham Haout speelde knap remise tegen Ulbe Brouwer.

In de fout
Gert van Heeringen ging uiteindelijk in de fout tegen Piet Hein Bleeker en verloor. Wim Jongejan won in het eindspel van Lex Wattez. De partijen van Hans Licher tegen Ronald Bieringa en Jo Wolters tegen Kees Ferwerda eindigden in remise. Dick van Enk versloeg Bart Schultz.

Reacties

gallery
40008
In de negende ronde van de interne competitie bij het Veluws Schaakgenootschap Ermelo (VSG) dinsdagavond
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20181108/schakers-vsg-ermelo-ontpoppen-zich-gezellig-clubje-tot-stelletje-sluipmoordenaars/
2018-11-08T14:37:15+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/11/08143545/45EN-VSG1.jpg
Sport