FC Horst Ermelo in slotminuut onderuit bij Renswoude

Dennis Folkers in actie.

FC Horst heeft zaterdag 3 november de uitwedstrijd tegen Renswoude met 2-1 verloren; de thuisploeg scoorde de winnende treffer in de voorlaatste minuut. De Ermelose tweedeklasser is gezakt naar de derde plaats van de ranglijst met 12 punten uit 6 duels.

Weinig in te brengen
FC Horst had in het eerste half uur weinig in te brengen, maar dat leidde niet tot grote kansen voor Renswoude. Juist toen de Ermelose ploeg wat beter in de wedstrijd kwam, sloeg de thuisploeg in de 40e minuut toe. Na een combinatie door het midden schoot Henk Buys vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 binnen.

Voorsprong blijft uit
In de tweede helft voetbalde FC Horst beter, wat in de 68e minuut leidde tot de 1-1 gelijkmaker van Dennis Folkers op aangeven van Vinh-Dat Ly. Daarna kregen Dennis Folkers, Vinh-Dat Ly en Paul van Prehn goede kansen en raakte Roy Kok de paal, zodat een verdiende voorsprong voor de bezoekers uitbleef.

Aan het langste eind
Het was uiteindelijk Renswoude, dat in de 89e minuut aan het langste eind trok. Uit een gemakkelijk gegeven vrije trap kwam de bal voor de voeten van Gerard Diepeveen, die de winnende 2-1 scoorde voor de thuisploeg. Gezien de kansen had er zeker meer ingezeten voor FC Horst.

FC Horst speelt komende zaterdag in Ede het restant van de wedstrijd tegen Blauw Geel’55. Het duel werd op zaterdag 6 oktober na een uur gestaakt, vanwege een blessure van de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van Edenaren. Blauw-Geel verloor afgelopen zaterdag met 3-1 bij ESC en is gezakt naar de 11e plaats van de ranglijst met 5 punten uit 6 duels.