DVS’33 Ermelo pakt tegen Hoek de scorende draad weer op

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 3 november in een zeer boeiende duel met 4-2 gewonnen van HSV Hoek. De Ermelose derdeklasser staat nu alleen op de derde plaats met 22 punten uit 11 wedstrijden. Na een vrij weekend gaat DVS op zaterdag 17 november in Veenendaal op bezoek bij DOVO, dat dankzij een 1-2 overwinning bij SteDoCo steeg naar de 12e plaats met 14 punten uit 11 duels.

Al na 40 seconden
DVS pakte na het teleurstellende 2-0 verlies van vorige week tegen VVOG in Harderwijk de scorende draad tegen Hoek direct weer op. Spits Berry Powel werd in de spits aangespeeld, controleerde de bal knap en bediende Olivier Pilon, die al na 40 seconden met een geplaatst schot 1-0 aantekende. Na 10 minuten werd Powel binnen het strafschopgebied onreglementair gestuit, waarna Pilon vanaf 11 meter doelman Jordi de Jonghe kansloos liet: 2-0.

Onder druk
In de 16e minuut was de DVS-aanvaller op aangeven van Benjamin Roemeon dichtbij een zuivere hattrick, maar schoot hij van dichtbij hoog over. Vervolgens liet Hoek zien, niet voor niets hoog op de ranglijst te staan. Met goed combinatiespel werd de Ermelose verdediging onder druk gezet. In de 25e minuut profiteerde Kim van den Bergh van een fout in de DVS-defensie door uit een corner de aansluitende 2-1 binnen te koppen.

Indrukwekkende solo
Na een half uur herstelde de thuisploeg de marge. Benjamin Roemeon bereikte na een indrukwekkende solo vanaf de middenlijn Olivier Pilon die, met een bijna identiek schot als bij zijn eerste treffer, alsnog een hattrick scoorde en daarmee voor 3-1 zorgde.In de slotfase van de eerste helft waren er kansen over en weer: Een inzet van Roemenon belandde via een Hoek-verdediger bovenop de lat, Ruben de Jager kreeg een vrije schietkans, maar stuitte op DVS-doelman Velanas en Olivier Pilon zag een schot van grote afstand net naast het Hoek-doel gaan.

Verdedigend moeilijk
Enkele minuten na rust bereikte Maurice de Ruiter met een fraaie steekbal Olvier Pilon, die de keeper uitspeelde, maar net niet goed uitkwam om af te ronden. De bezoekers bleven voetballen, wat in de 55e minuut leidde tot een strafschop na een overtreding van Roald de Vries, waarna Rick Impens vanaf 11 meter de 3-2 binnenschoot. De ploeg uit Zeeuws Vlaanderen rook zijn kans en DVS, dat veel balverlies leed, had het verdedigend moeilijk. Aan de andere kant kreeg de thuisploeg veel ruimte en daar leek Olivier Pilon in de 73e minuut van te profiteren, maar oog in oog met de doelman van Hoek, schoot hij de bal rakelings naast.

In sneltreinvaart
In de 83e minuut was er weer een hoofdrol weggelegd voor Benjamin Roemeon, die op het middenveld de bal veroverde, in sneltreinvaart op het vijandelijke doel afging en door de benen van de keeper de bevrijdende 4-2 voor DVS scoorde. Deze klap kwamen de Zeeuwen niet meer te boven.