EFC’58 Ermelo doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen Prins Bernhard

EFC’58 heeft zaterdag 3 november zichzelf met een 2-2 gelijkspel in de derby thuis tegen het hooggeplaatste Prins Bernhard zwaar tekort gedaan. De Ermelose vierdeklasser blijft staan op de zesde plaats van de ranglijst met negen punten uit zes duels.

Nauwelijks schietkansen
EFC’58 was de betere ploeg tegen Prins Bernhard, dat nauwelijks schietkansen kreeg, maar wel twee keer langszij kwam. Al in de vijfde minuut mocht de thuisploeg een penalty nemen. Erik Libaan werd binnen het 16-metergebied omver getrokken, waarna Romin Ahmadi vanaf 11 meter 1-0 scoorde. Prins Bernhard wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen, maar kwam in de 18e minuut toch langszij, toen uit een voorzet van links bij de tweede paal de 1-1 werd ingeschoten. Nog voor rust kreeg EFC voldoende kansen om weer op voorsprong te komen, waarbij Romin Ahmadi pech had met een schot op de lat.

Uitstekende pass
De thuisploeg ging in de tweede helft goed door. In de 55e minuut bereikte Jorik Priem met een uitstekende pass Romin Ahmadi, die vanaf zo’n 20 meter de 2-1 voor EFC binnenschoot. Daarna liet de Ermelose ploeg de tegenstander beter in zijn spel komen, maar echte kansen leverde dat niet op. In de 80e minuut werd binnen het strafschopgebied van Prins Bernhard een overtreding gemaakt op Jorik Priem, maar deze keer ging de bal niet op de stip. Direct daarop mocht de ploeg uit Uddel op het middenveld een vrije trap nemen.

In het zijnet
De bal werd op goed geluk voor het EFC-doel gebracht en in de kluts scoorden de gasten de 2-2 gelijkmaker. In de laatste 10 minuten kreeg de thuisploeg nog drie 100% kansen, maar een kopbal van Jarco Stip ging rakelings naast en twee doelpogingen van Romin Ahmadi belandden in het zijnet.

Zaterdag
Komende zaterdag staat de derby uit tegen Elspeet op het programma. De Elspeters speelden afgelopen zaterdag met 1-1 gelijk tegen Noord Veluwe Boys en staan nu op de zevende plaats met acht punten uit zes wedstrijden.