FC Horst verliest bekerwedstrijd thuis tegen Hooglanderveen

FC Horst heeft zaterdag 15 september de laatste bekerwedstrijd thuis tegen Hooglanderveen met 0-1 verloren. De ploeg, die vorig seizoen in de race was voor promotie bekert samen met NSC door.

Goede kansen
FC Horst kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen. Paul van Prehn was driemaal dichtbij een treffer, maar de rust ging in met een 0-0 stand.

‘Polletje’
In de 52e minuut kwamen de gasten fortuinlijk op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de zijkant leek een prooi voor FC Horst doelman Tom van Santen, maar door een ‘polletje’ kreeg hij de bal niet onder controle en kon een aanvaller van Hooglanderveen scoren. FC Horst was dichtbij de gelijkmaker, toen Dennis Folkers alleen op de keeper af kon gaan, maar dat leverde geen treffer op.

Gelijkmaker afgekeurd
In de slotminuut leek Paul van Prehn alsnog de 1-1 te scoren, maar volgens de grensrechter was de bal over de achterlijn geweest. Dat was niet het geval, hetgeen na afloop ook door de spelers van Hooglanderveen werd toegegeven.

FC Horst speelt komende zaterdag de eerste competitiewedstrijd in Elburg tegen ESC.