EFC’58 Ermelo redt met smalle selectie toch nog gelijkspel in districtsbekertoernooi

EFC’58 heeft zaterdag 15 september in de derde en laatste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi met 1-1 gelijk gespeeld tegen derdeklasser Swift’64.

De Ermelose vierdeklasser begint komende zaterdag aan de competitie met een wedstrijd in en tegen ’t Harde.

Smalle selectie
Bij EFC waren er een aantal afwezigen in de toch al smalle selectie. Toch was de thuisploeg voor rust sterker en kreeg de beste kansen. In de 44e minuut kwam EFC op een 1-0 voorsprong; Joey Termaat schoot een vrije bal vanaf de rand van het zestienmetergebied schitterend binnen.

Strafschop hoog over
In het begin van de tweede helft liet de Ermelose ploeg twee kansen liggen om de voorsprong te vergroten. Gaandeweg werd Swift’64 sterker en kwam EFC goed weg, toen een strafschop hoog over geschoten werd. In de slotfase kwamen de gasten langszij door een treffer, die afgekeurd had moeten worden. Uit een onterecht gegeven vrije trap kopte een speler in buitenspelpositie de 1-1 gelijkmaker binnen.

Goed gevoel
De nieuwe EFC-trainer Hans Wiesenekker houdt een goed gevoel over aan de laatste twee bekerduels en reist komende zaterdag met vertrouwen af naar ’t Harde voor de eerste competitiewedstrijd.