Deelnemers Ermelose Heideloop leveren flink strijd

Foto: Harry van ’t Veld

Tijdens de Ermelose Heideloop zaterdag 15 september werd er op een mooi en gevarieerd parcours flink strijd geleverd in de verschillende klassen. Het aantal inschrijvingen bleef met 160 wat achter op de laatste jaren; de organisatie beraadt zich dan ook op de toekomst van het evenement.

Het parcours ging over het fietspad door een gedeeltelijk toch bloeiende Ermelose heide, ondanks de verschroeiende hitte deze zomer, en door het landgoed Oud-Groevenbeek. De Ermelose deelnemers deden het goed.

Dami Huijsmans
Bij de jeugd ging de overwinning naar Dami Huijsmans, die de 700 meter over de Ermelose heide aflegde in een tijd van 2.49 minuten.

Jan Eiben Roepman
Bij de 10 kilometer heren eindigde Jan Eiben Roepman op de derde plaats in 36.56 minuten.

Gert Kees Larooy
De 5 kilometer heren leverde een derde plaats op voor Gert Kees Larooy in 18.27 minuten.

Annebeth Roepman-Goossensen
Bij de 5 kilometer dames werd Annebeth Roepman-Goossensen derde in 21.13 minuten.

Demi Huijsmans
De 700 meter werd gewonnen door Demi Huijsmans uit Ermelo in 2.49 minuten.

Bedankt
De deelnemers ontvingen bij de finish een heideplantje. De organisatie bedankt Sport-inn Putten voor het beschikbaar stellen van de prijzen, de vrijwilligers en sportcentrum Calluna, waar de deelnemers na afloop gratis konden zwemmen.

Overige uitslagen:

10 kilometer heren: 1. Maarten Haegens uit Soesterberg in 34.55 minuten. 2. Albert Meijer uit Ede in 36.10 seconden.

10 kilometer dames: 1. Marleen Vos uit Lelystad in 42.17 minuten. 2. Janique de Graaf uit Bunschoten-Spakenburg in 43.58 minuten.

5 kilometer heren: 1. Taco Schaaf uit Utrecht in 16.21 minuten. 2. Jan Willem Hagen uit Nunspeet. 5 kilometer dames: 1. Linda Ooms uit Tonden in 18.53 minuten. 2. Kirsten Hogebrug uit Putten. Jeugd 14.00 meter: 1. Silvan van Hussel uit Nijkerk in 5.19 minuten,

Linda Ooms gaat aan de leiding bij de 5 kilometer dames. (foto: Harry van ’t Veld)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen