Rectificatie: FC Horst verliest met 2-1 van Veensche Boys in districtsbekertoernooi

FC Horst heeft zaterdag 8 september in Nijkerkerveen de tweede poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi tegen klassengenoot Veensche Boys met 2-1 verloren.

Enkele kansjes
De Ermelose tweedeklasser begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele kansjes. In de 13e minuut leek Tom van Domselaar met een technisch hoogstandje de score te openen voor Veensche Boys, maar het doelpunt werd afgekeurd, omdat er eerder buitenspel was geconstateerd.

Op voorsprong
Halverwege de eerste helft leidde een snelle aanval tot de 0-1 van FC Horst; Dennis Folkers bediende Peter van der Horst, die via de binnenkant van de paal raak schoot. Hierna nam Veensche Boys het initiatief over en kwam na bijna een half uur spelen langszij. Een hard schot van Niels Buijtenhuis werd nog gekeerd door de keeper van FC Horst, maar in de rebound schoot Danny Brouwer de 1-1 binnen.

Geen gelijkmaker
Even later kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong door een treffer van Nico van den Brom. De doelpuntenmaker miste vlak voor rust een penalty; de bal belandde op de paal. In de tweede helft bleven de bezoekers op de been en probeerden in de slotfase meer druk te zetten. Dat leidde tot enkele mogelijkheden, maar niet tot de gelijkmaker.

FC Horst speelt komende zaterdag de derde en laatste poulewedstrijd in het districtsbekertoernooi thuis tegen Hooglanderveen; aanvang 17.00 uur. De zondag tweedeklasser is na de 4-1 winst op Veensche Boys en het 2-2 gelijkspel tegen NSC nog volop in de race om door te gaan in de beker.