DVS’33 Ermelo boekt ruime thuisoverwinning tegen Achilles

‘Man of the match’ Maurice de Ruiter scoort driemaal tegen Achilles’29.

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 15 september met een 5-0 thuisoverwinning revanche genomen voor de nederlaag, die het een week eerder met dezelfde cijfers leed tegen Noordwijk. De Ermelose derde divisionist steeg op de ranglijst naar de negende plaats met zes punten uit vier duels.

Breed
DVS zocht vanaf het beginsignaal de aanval en opende in de 16e minuut de score. Benjamin Roemeon legde de bal breed op Maurice de Ruiter, die met een geplaatst schot 1-0 aantekende. De thuisploeg kwam 10 minuten later goed weg, toen Kevin Schmidt vrij opdook voor doelman Thodorie Velanas, die knap redde.

Diagonaal schot
Het was de enige kans voor de ploeg uit Groesbeek. In de 34e minuut vergrootte DVS de voorsprong, waarbij opnieuw Benjamin Roemeon aan de basis stond. De snelle en behendige aanvaller bracht Barry Powell in stelling, die met een diagonaal schot de 2-0 binnenschoot.

Opnieuw raak
In de 39e minuut was het opnieuw raak voor de thuisploeg. Na een afgeslagen corner kwam de bal via de kluts voor de voeten van verdediger Basil Camara, die van dichtbij 3-0 scoorde. Dat was tevens de ruststand.

Met speels gemak
De thuisploeg begon voortvarend aan de tweede helft met kansen voor Oktay Őztürk en Barry Powell. De 4-0 liet niet lang op zich wachten, want in de 53e minuut rondde Maurice de Ruiter een één-twee combinatie met Barry Powell doeltreffend af. DVS bleef met speels gemak combineren tegen het onthutsend zwakke Achilles. Dat leidde in de 73e minuut tot de derde treffer van Maurice de Ruiter, die met een fraaie lob voor 5-0 zorgde.

Rakelings voorlangs
De thuisploeg kreeg in de laatste tien minuten nog kansen om de score verder op te voeren, maar invaller Olivier Pilon strandde eerst op doelman Nick van Doorn en schoot vervolgens rakelings voorlangs.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd, als ONS Sneek op bezoek komt. De Friese ploeg zakte door een 1-2 nederlaag in de derby thuis tegen Harkemase Boys naar de tiende plaats op de ranglijst met evenveel punten als DVS, maar een iets minder doelsaldo.

KNVB bekertoernooi
DVS speelt op dinsdag 25 september in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi thuis tegen eerste divisionist Roda JC; aanvang 19.45 uur.