Berry Powel schiet DVS’33 Ermelo naar bekerwinst tegen De Treffers

Berry Powel.

DVS’33 Ermelo heeft woensdag 22 augustus in de tweede kwalificatieronde van het KNVB bekertoernooi met 1-2 gewonnen bij tweede divisionist De Treffers, en plaatst zich daarmee voor het hoofdtoernooi.

Het was in Groesbeek een echte bekerkraker, die door de Ermelose derde divisionist in de verlenging werd beslist.

Snelle Benjamin
DVS begon goed aan de wedstrijd en kreeg enkele goede kansen, maar kwam niet tot scoren. In de 28e minuut raakte Coen Maertzdorf namens de thuisploeg de lat. Bij de gasten zorgde de snelle Benjamin Roemeon voor het meeste gevaar, maar de Groesbeekse verdediging wist tweemaal een treffer te voorkomen. Op slag van rust opende De Treffers de score; Coen Maertzdorf bereikte Sjoerd Ars, die DVS-doelman Thodorie Velanas kansloos liet: 1-0.

Duw in de rug
Na rust ging de Ermelose ploeg op jacht naar de gelijkmaker en was de thuisploeg gevaarlijk in de counter. In de 70e minuut kwam DVS goed weg, toen scheidsrechter Voncken geen penalty gaf aan De Treffers, toen Aleksander Jankovic vrij voor doelman Velanas opdook, maar door een duw in de rug het scoren werd belet. Even later kreeg collega Jordy van de Kracht aan de andere kant een schot van invaller Berry Powel niet onder controle, waarna Olivier Pilon in de rebound de paal raakte.

Verlenging
In de laatste 10 minuten ging DVS nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en kreeg in de vijfde minuut van de blessuretijd loon naar werken. Bij een chaotische situatie voor het Groesbeekse doel schoot Julian de Ruiter uiteindelijk de 1-1 binnen. Direct daarna floot de scheidsrechter af en volgde een verlenging. In de 110e minuut kwam DVS op voorsprong, toen Berry Powell met een fraaie volley de 1-2 aantekende. De Treffers kreeg nog kansen om de schade te herstellen, maar een inzet van Tjeu Langeveld ging net naast en een mooi schot van Jankovic belandde op de lat.

Inzet gekeerd
Bij een schot van Roald de Vries leek de bal via de onderkant van de lat over de doellijn te gaan, maar de scheidsrechter zag er geen treffer in, waardoor het spannend bleef. Enkele minuten voor tijd passeerde Jankovic doelman Velanas, maar zijn inzet werd op de lijn nog gekeerd. Direct daarna had Oktay Őztürk had duel kunnen beslissing, maar schoot in vrijstaande positie de bal naast het doel. De vreugde in het Ermelose kamp na afloop was er niet minder om.

DVS begint komende zaterdag de competitie met de topper tegen Quick Boys. De wedstrijd in Katwijk begint om 15.00 uur.