FC Horst Ermelo begint Gerrit van Dam toernooi 2018 met gelijkspel

In de eerste ronde van het zesde toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal, dinsdagavond 21 augustus, is tweedeklasser FC Horst begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen vierdeklasser Rood Wit’. In de andere wedstrijd won eersteklasser VV Hierden met 2-1 van derdeklasser Zwart Wit’63 en gaat aan de leiding.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen

Niet ongevaarlijk
FC Horst kwam goed uit de startblokken; in de 10e minuut schoot Paul van Prehn van afstand de bal via de lat over. De thuisploeg had het betere van het spel, maar de counters van de Puttense vierdeklasser waren niet ongevaarlijk. Enkele minuten voor rust kreeg Marcel van Nieuwenhuizen alle ruimte en schoot de 0-1 voor de ploeg van oud-FC Horsttrainer Eddy Kraay binnen.

Miraculeus
Na de pauze ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker en was daar in de 53e minuut dichtbij. De van SDCP overgekomen aanvaller Camilo Bronkhorst zag zijn kopbal echter op miraculeuze wijze over het doel van Rood Wit gaan. Toch kwam FC Horst halverwege de tweede helft verdiend langszij. Bronkhorst werd binnen het strafschopgebied aangetikt en scheidsrechter John Kamphorst legde de bal op de stip. Dennis Folkers, die van DVS terugkeerde op het oude nest, was vanaf 11 meter trefzeker: 1-1.

Op een haar na
In de slotfase kreeg de Ermelose tweedeklasser nog kansen om de volle winst naar zich toe te trekken, maar Brandon Karangwa miste in kansrijke positie op een haar na de bal en Joost van Elten kopte rakelings over.

Hierden-Zwart Wit
In de andere wedstrijd scoorde Ewout Mulder 1-0 voor Hierden en kwam Zwart Wit’63 nog voor rust op 1-1 door een benutte penalty van Bart Mous. In de tweede helft scoorde Gert Boonen de beslissende 2-1 voor de Hierdenaren. Beide ploegen kregen een gele kaart van scheidsrechter Harry van Beek.

Alternatief
Bij het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal wordt een alternatieve puntentelling gehanteerd. Naast de drie punten voor winst en één punt voor een gelijkspel, levert ieder doelpunt een extra punt op en leidt een gele kaart tot een half punt en een rode kaart tot één punt aftrek.

De stand: 1. Hierden, 4,5 punten, 2. FC Horst en Rood Wit’58, 1,5 punt. 4. Zwart Wit’63, 0,5 punt.

Komende zaterdag speelt FC Horst tegen Zwart Wit’63 en Hierden tegen Rood Wit. Beide duels beginnen om 14.00 uur op sportpark ‘De Adelaar’. De toegang is vrij.