DVS’33 Ermelo overklast Quick’20 in bekertoernooi

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 18 augustus in de eerste kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi met 2-6 gewonnen van Quick’20. De Ermelose derde divisionist zaterdag was veel sterker dan de derde divisionist zondag uit Oldenzaal.

Droog schot
DVS opende in de 11e minuut de score; Daniël van Warven bereikte Olivier Pilon, die de 0-1 binnengleed. In de 33e minuut vergrootten de gasten de voorsprong. Na een afgeslagen corner scoorde Benjamin Roemeon met een droog schot 0-2.

Overtreding
Twee minuten na rust maakte Basil Camara binnen het strafschopgebied een overtreding op Jip Kemna, die zelf vanaf 11 meter de aansluitende 1-2 aantekende. DVS pakte al snel de draad weer op; in de 56e minuut profiteerde Daniël van Warven van een fout van de Quick’20 keeper en schoot de 1-3 binnen.

Debuut Barry Powell
In de 68e minuut reageerde Barry Powell, de 38-jarige spits die onlangs verrassend werd toegevoegd aan de DVS-selectie, alert en bracht de stand op 1-4. De bezoekers liepen uit naar 1-6, dankzij treffers van Oktay Őzturk in de 76e en de 80e minuut. De thuisploeg deed drie minuten voor tijd nog iets terug, toen Jasper-Ewout van Breemen-Schneider de eindstand op 2-6 bepaalde.

Woensdag
DVS’33 Ermelo speelt op woensdag 22 augustus in Groesbeek de tweede kwalificatieronde; aanvang 20.00 uur. De winnaar van dit duel plaatst zich voor de het ‘grote KNVB-bekertoernooi’.