Hierden wint zesde Gerrit van Dam Bokaal bij FC Horst Ermelo

vv Hierden is zaterdag 25 augustus winnaar geworden van het zesde toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal. In de tweede wedstrijd was derdeklasser Rood Wit’58 een maatje te klein en werd met 5-0 verslagen, dankzij doelpunten van Rick Boersma (3x), Stefan Jansen en William Beelen.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen.

FC Horst tweede
De eerste wedstrijd tegen Zwart Wit’63 werd met 2-1 gewonnen, waardoor de Hierdense eersteklasser de hoofdprijs (een geldbedrag) veroverde met 12,5 punten. Titelverdediger FC Horst eindigde met 7 punten op de tweede plaats na een 4-4 gelijkspel tegen Zwart-Wit’63, dat derde werd met 4.5 punten. De vierde plaats was Rood Wit’58 met 2 punten.

Open vizier
FC Horst en Zwart Wit’63 traden elkaar met open vizier tegemoet in de wetenschap, dat door het scoren van veel doelpunten de toernooiwinst nog mogelijk was. Mike Jansen opende al na één minuut de score voor Zwart’Wit’63. FC Horst boog de 0-1 achterstand binnen een kwartier om in een 2-1 voorsprong door treffers van Paul van Prehn en Dennis Folkers.

Tweede treffer
In de 19e minuut zorgde Frits van Loo voor de 2-2 gelijkmaker van de Harderwijkers. In de 27e minuut hielp Paul van Prehn met zijn tweede treffer de thuisploeg opnieuw aan een voorsprong: 3-2. Een minuut later kreeg Michiel Roelofsen alle ruimte om 3-3 te scoren voor de gasten.

Schitterende pegel
In de 54e minuut zorgde Dennis Folkers met een schitterende pegel vanaf zo’n 30 meter voor de 4-3 van FC Horst. De Ermelose ploeg kreeg diverse kansen om de wedstrijd te beslissen, zeker toen een Zwart-Wit speler na een tweede gele kaart kon vertrekken. Toch verspeelde FC Horst, ondanks de numerieke meerderheid, in de slotminuut de zege, toen Quintin Slagtand met de 4-4 Zwart Wit’63 langszij schoot. De prijsuitreiking na afloop werd verricht door Anneke van Dam en FC Horst-voorzitter Henk van den Bosch.

Zaterdag
Zaterdag 1 september begint FC Horst in de poulefase van het districtsbekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen eersteklasser NSC Nijkerk, aanvang 14.30 uur. De overige bekerduels zijn op 8 september uit tegen tweedeklasser Veensche Boys (aanvang 14.30 uur) en op 15 september thuis tegen zondag eersteklasser Hooglanderveen (aanvang 17.00 uur).