Jongens A1 Pauwervoll Ermelo kampioen

Pauwervoll jongens A1 hebben woensdag 18 april definitief het kampioenschap behaald tegen volleybalvereniging Zeewolde A1.Ze speelden deze laatste competitie wedstrijd in de Triade in Ermelo.

Aan elkaar gewaagd
Met blauw en roze geverfd haar verschenen ze aan de start. Ze hadden de winst eigenlijk al ‘in the pocket’, maar ze gingen toch voor zeker. Dat was nog een hele klus want beide teams waren aan elkaar gewaagd. De eerste set bleek uiteindelijk Pauwervoll de sterkste. Dit mede door mooie reddingen van Robin Baljeu. Hij haalden de ballen zelfs uit het tussengordijn. De eerste set werd afgemaakt met 25-21 door een prachtig blok van Thijs van Wijk.

Zeewolde laat zijn krachten zien
De tweede set liet Pauwervoll in eerste instantie Zeewolde op afstand. Wel werden de krachten gemeten in spannende rally’s. Timo Schuur had een hele mooie opslagserie. Deze servicedruk kon echter niet voorkomen dat Zeewolde volledig terugkwam door hun goede service druk. Uiteindelijk moest Pauwervoll toezien hoe Zeewolde de set naar zich toetrok met 24-26. De derde set begon Pauwervoll op achterstand. Zeewolde kreeg de kans om lekker in hun eigen spel te blijven en de Pauwervoll jongens hadden moeite om er doorheen te breken. Pauwervoll kon zich helaas verderop in de set ook niet meer herstellen en moest wederom de set met 19-25 weggeven aan Zeewolde.

Pauwervoll vecht terug
In de vierde set ging Pauwervoll sterk van start. Ze hielden de leiding vol tot het einde. Spelverdeler Olaf Vlieger kreeg de ballen perfect in handen gespeeld door verdedigers Bas van der Leeuw en Lucas Zuiddam. Hierdoor kon Vlieger de opzet geven voor snoeiharde aanvallen van aanvoerder Niels Goedhart, Tobias van der Gaag en Remco Ottens. De vierde set eindigde in 25-17 en hiermee was een vijfde set een feit.

Spanning tot het eind
Ook de vijfde set begon goed voor de Pauwervoll jongens. Al na 3 punten werd de eerste time-out aangevraagd door de tegenpartij. Pauwervoll kon de voorsprong oplopend tot 7-1 uiteindelijk niet vasthouden en met 8-7 zat het publiek op het puntje van zijn stoel.

Het dak eraf
De spanning werd bijna teveel bij 14-14. Maar ook bij 15-15, 16-16 en 17-17. Het dak ging van de Triade af toen de Pauwervoll jongens uiteindelijk de set met 19-17 naar zich toetrokken en zich vanaf dat moment echt helemaal zeker en helemaal verdiend kampioen mochten noemen.

• Vanuit de Nevobo en de vereniging werden de jongens gehuldigd met een medaille en een bioscoopbon.