Dames ATB Veluwse Wielervereniging Ermelo scoort met dinsdagavond-training

Foto: Eigen foto

Alle ingrediënten waren dinsdagavond 17 april aanwezig voor een geslaagde avond. En dat was het!

Door Clary Goossensen

Dertig dames waaronder 6 nieuwe deelneemsters, stonden om 19.00 uur bij de Muzenhof om onder leiding van een paar voorrijders en achterrijders het bos in te gaan. Het weer was fantastisch!

Op z’n duimpje
Theo, een fervent fietser, was voorrijder in groep 2. Hij kent het bos op z’n duimpje. Bij lastige klimmetjes riep hij; ‘Licht schakelen en afstand houden’. Theo zocht hele mooie single tracks op. Ook attendeerde hij ‘zijn gevolg’ op een ree in de bossen, maar de meesten is dat ontgaan.

Geweldig!
Na afloop dronken we nog wat bij de Boterlap om ervaringen van de nieuwkomers te horen. Ze vonden het geweldig!

Doe ook mee
Je kan volgende week dinsdagavond 24 april ook een keer proberen of je leuk lijkt om te mountainbiken. De tweede keer mag je gratis meedoen, daarna is het de bedoeling dat je lid wordt van de VWV Ermelo.

Voor informatie of aanmelden kun je contact opnemen met:

Omdat er nogal wat verschil in conditie en ervaring kan zijn tussen de deelnemers, wordt er getraind in 4 verschillende groepen:

  • Groep 1: beginners
  • Groep 2: wat ervaren atb-ers
  • Groep 3: de meer gevorderde atb-ers
  • Groep 4: bestaat uit geoefende dames die echt willen knallen. Zij gaan op eigen gelegenheid fietsen, afhankelijk van wie meefietst bepalen zij zelf de afstand, snelheid en route.

Gaandeweg het seizoen kun je tussen de groepen wisselen, afhankelijk van opgedane ervaring of juist wanneer je wat minder conditie hebt bij de andere groep aansluiten.
Groep 1 t/m 3 fietsen onder begeleiding van een ervaren voorrijder/achterrijder (m/v).

De trainingen zijn van dinsdagavond 17 april tot en met 28 augustus. Er wordt altijd om 19.00 uur gestart bij de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Afhankelijk van de zonsondergang en het weer duurt de training tussen de 1.5 en de 2 uur. Na de training is er de gelegenheid om alle sterke verhalen en ervaringen te delen onder het genot van een drankje in de Boterlap (voorheen de Schout).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen