Daniek van den Bosch uit Ermelo geselecteerd voor KNVB Landelijk O14

Foto: Nelleke Rebergen

De Ermelose Daniek van den Bosch maakt sinds een paar maanden deel uit van de landelijke voetbalselectie voor meisjes tot en met 14 jaar.

De speelster van FC Horst is al lang in beeld bij de KNVB, want sinds ruim twee jaar traint en speelt Daniek vrijwel wekelijks bij de KNVB selecties Oost en Noord-Oost.

Voetbalopleiding
Haar school staat in Zwolle, waar zij sinds dit schooljaar op het CSE (Centre for Sports and Education) het VWO combineert met haar voetbalopleiding. Vanuit de regio’s West, Zuid en Noord-Oost zijn 38 meiden in januari 2018 gestart als landelijke selectie O14.

Podium voor Daniek?
Na een aantal trainings- en selectiemomenten zijn er nog 24 speelsters over. Die meiden gaan in april twee oefenwedstrijden spelen en zestien van hen bezoeken in mei 2018 een toernooi in Duitsland. Wordt dat het eerste officieuze internationale podium voor Daniek?

Mooi avontuur
Leuk en spannend allemaal, maar hoe dan ook een heel mooi avontuur. Daniek voetbalt al vanaf haar vierde jaar bij FC Horst, waar ze haar hele voetballeven bij de jongens in de selectieteams speelt. Dit seizoen doet ze dat met veel plezier en passie op ‘haar’ positie, links-centraal in de JO15-1.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen