FC Horst overtuigt niet tegen laag geplaatst AGOVV

FC Horst heeft zaterdag 21 april de thuiswedstrijd tegen AGOVV afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De Ermelose tweedeklasser steeg met 30 punten uit 22 punten naar de 6e plaats van de ranglijst, maar heeft nog maar drie punten voorsprong op Owios en VVOP, die op een gedeelde elfde (nacompetitie-)plaats staan.

Met fotoreeks door Alie van de Mheen.

Tegen de paal
FC Horst begon sterk aan het duel tegen AGOVV, waarvan in Apeldoorn met 0-6 werd gewonnen. In de 7e minuut speelde Isa Kiziler zich in het strafschopgebied knap vrij, waarna hij de bal buiten bereik van doelman Mike Koldenhof tegen de paal schoot.

Een afstandsschot van Ugur Ayaz in de 11e minuut werd door de keeper van AGOVV met moeite tot corner verwerkt. Een minuut belandde een vrije trap voor de voeten van Roy Kok, die uit een moeilijke hoek de bal in één keer op zijn slof nam, maar rakelings voorlangs zag gaan.

In de bovenhoek
In de 20e minuut kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong door een schitterende genomen vrije trap van Ricardo Vliek, die in de bovenhoek verdween. Vijf minuten later was het alweer gelijk, toen Maiikel van der Wijk geen strobreed in de weg gelegd werd door de FC Horst-defensie en simpel 1-1 kon scoren.

Ramazan Leebeek bereikte enkele minuten voor rust Aderson Lima, die de bal snoeihard langs de kruising schoot. De tweede helft begon met een opstootje, wat snel werd gesust. In de 53e minuut kwam FC Horst weer op voorsprong, ook deze keer uit een vrije trap; Ramazan Leebeek krulde de bal schitterend in de kruising.

Geen opzet
Ook nu kon de thuisploeg maar kort van de voorsprong genieten, want drie minuten later scoorde Joey Bosz (het neefje van Peter Bosz) de 2-2 gelijkmaker. In de 71e minuut werd er bij FC Horst geschreeuwd om een penalty, toen er hands werd gemaakt na een schot van Isa Kiziler, maar de scheidsrechter zag er geen opzet in.

De thuisploeg probeerde met een slotoffensiefje nog voor de winst te gaan. Eerst dwong Isa Kiziler de Apeldoornse keeper tot een redding en vervolgens leverde zijn combinatie met Elroy Martens ook geen treffer op; eindstand 2-2.

FC Horst speelt komende zaterdag een uitwedstrijd in en tegen Renswoude, dat verrassend met 1-0 won van Veensche Boys. De ploeg staat met 22 punten uit 22 wedstrijden op de 12e plaats. De thuiswedstrijd werd door de Horstenaren met 4-0 werd gewonnen.