Nieuw seizoen, nieuwe kansen met dames ATB bij Veluwse Wielervereniging Ermelo

Foto: Eigen foto

Op dinsdag 17 april organiseert de Veluwse Wielervereniging voor de 6e achtereenvolgende keer de dinsdagavond atb- training speciaal voor vrouwen van alle leeftijden.

Heb je altijd al eens willen atb-en, heb je een goed functionerende mountainbike en een fietshelm? Dan is dit de uitgelezen kans om kennis te maken met het in groepsverband fietsen.
Onder deskundige begeleiding m/v kom je op de mooiste plekken in het bos, de leukste en meest uitdagende paden en singletracks, spot je geregeld wild, werk je stevig aan je conditie en doet daarbij ook nog eens de nodige fietservaring op!

Het maakt niet uit wat voor weer het, is we gaan gewoon op pad. Verder maak je vrienden, vind je fietsmaatjes en heb je de kans om via de veel gebruikte groepsapp af te spreken met andere enthousiaste dames om te gaan atb-en. Je hoeft dus niet meer alleen op pad!

Omdat er nogal wat verschil in conditie en ervaring kan zijn tussen de deelnemers, wordt er getraind in 4 verschillende groepen:

  • Groep 1: beginners
  • Groep 2: wat ervaren atb-ers
  • Groep 3: de meer gevorderde atb-ers
  • Groep 4: bestaat uit geoefende dames die echt willen knallen. Zij gaan op eigen gelegenheid fietsen, afhankelijk van wie meefietst bepalen zij zelf de afstand, snelheid en route.

Gaandeweg het seizoen kun je tussen de groepen wisselen, afhankelijk van opgedane ervaring of juist wanneer je wat minder conditie hebt bij de andere groep aansluiten.
Groep 1 t/m 3 fietsen onder begeleiding van een ervaren voorrijder/achterrijder (m/v).

De trainingen zijn van dinsdagavond 17 april tot en met 28 augustus. Er wordt altijd om 19.00 uur gestart bij de Muzenhof, Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Afhankelijk van de zonsondergang en het weer duurt de training tussen de 1.5 en de 2 uur. Na de training is er de gelegenheid om alle sterke verhalen en ervaringen te delen onder het genot van een drankje in de Boterlap (voorheen de Schout).

Je kunt 2 keer kosteloos meefietsen en wanneer het bevalt, lid worden van de VWV.

Voor informatie of aanmelden kun je contact opnemen met:

Reacties

article
35752
Op dinsdag 17 april organiseert de Veluwse Wielervereniging voor de 6e achtereenvolgende keer de dinsdagavond
https://ermelo.nieuws.nl/sport/20180416/nieuw-seizoen-nieuwe-kansen-dames-atb-veluwse-wielervereniging-ermelo/
2018-04-16T09:55:44+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/109/2018/04/16095522/16EN-ATBdames.jpg
Sport