FC Horst Ermelo kansloos tegen koploper Scherpenzeel

FC Horst heeft zaterdag 14 april de uitwedstrijd tegen koploper Scherpenzeel kansloos met 6-3 verloren. De Ermelose tweedeklasser is met 29 punten uit 21 wedstrijden gezakt naar de zevende plaats van de ranglijst en is nog niet veilig.

Binnen vijf minuten
FC Horst opende in de 13 minuut de score na een prachtige aanval. Ramazan Leebeek bereikte met een geweldige steekbal Jos Kuijpers, die alleen op het doel afging en beheerst de 0-1 scoorde. Scherpenzeel zocht daarna direct de aanval en halverwege de eerste helft moest de Ermelose ploeg binnen vijf minuten drie goals incasseren.

Vanaf de rand
De uiterst onfortuinlijke Roy Kok passeerde bij de 1-1 en de 3-1 zijn eigen doelman. Even daarvoor was de thuisploeg al op een 2-1 voorsprong gekomen door een treffer van Ali Edan. Tien minuten vergrootte Scherpenzeel de voorsprong, toen Omar Riani vanaf de rand van het zestienmetergebied de bal in de rechterbovenhoek krulde: 4-1. Dat was tevens de ruststand.

Weer in de fout
In de 55e minuut ging FC Horst verdedigend weer in de fout, waarna Tevfik Ceyar de geheel vrijstaande Ismael Ouaddouh aanspeelde, die eenvoudig 5-1 kon scoren. Na een uur spelen was er een opleving bij FC Horst. Isa Kiziler passeerde op links knap drie spelers, kwam via Ramazan Leebeek weer in balbezit en scoorde 5-2. Tien minuten later veroverde Job Kuijpers de bal op het middenveld, speelde de vrijstaande Isa Kiziler aan, die met een schitterende schijnbeweging keeper Coen Uyterwaal naar de grond dwong en eenvoudig 5-3 scoorde.

Hoop
Even gloorde er weer hoop bij de bezoekers, maar zij slaagden er niet in de aansluitende treffer te scoren. In tegendeel, de beste kansen waren voor Schepenzeel. Kort voor tijd bepaalde Tevlik Ceyar uit een snelle aanval de eindstand op 6-3 in het voordeel van de thuisploeg.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen AGOVV op het programma. FC Horst zal deze wedstrijd moeten winnen om niet alsnog in de problemen te komen. De ploeg uit Apeldoorn staat op de voorlaatste plaats met 15 punten uit 21 wedstrijden. De Horstenaren wonnen de uitwedstrijd met 1-6.