EFC’58 Ermelo boekt vijfde zege op rij

EFC’58 heeft zaterdag 14 april de lastige uitwedstrijd tegen Prins Bernhard in Uddel de vijfde zege op rij geboekt door met 1-3 te winnen. De Ermelose vierdeklasser staat nu op de vierde plaats met 32 punten uit 17 duels en is koploper in de derde periode.

Op dreef
Bij EFC ontbrak topscorer Romin Ahmadi, die de laatste wedstrijd zo goed op dreef was, vanwege een schorsing. Prins Bernhard opende na een half uur de score uit de eerste kans. Een bal, die er nooit in had gemogen, werd achter doelman Kevin Schuur geschoven, waardoor de thuisploeg tegen de verhouding in een 1-0 voorsprong kwam.

Botte bijl
De thuisploeg hanteerde met regelmaat de botte bijl, wat een verdediger vlak voor rust op een tweede gele kaart kwam te staan, waardoor de ploeg uit Uddel met tien man verder moest. Na rust zocht de Ermelose ploeg de aanval.

Debuut
Nadat Ardwin Vreemann in de 60e minuut al een goede kans gemist had, kwamen de gasten langszij. De 16-jarige Yorick Priem, die na rust was ingevallen bij EFC, bekroonde zijn debuut met de 1-1 gelijkmaker na een goede individuele actie.

Tweemaal geel
In de 80e minuut moest er opnieuw een speler van Prins Bernard met tweemaal geel, dus rood vertrekken. Toch wist de thuisploeg met 9 man nog een paar goede kansen te creëren. Dankzij een redding van EFC-doelman Kevin Schuur en een bal die van de lijn gehaald werd door Xanthus de Velde Harsenhorst leek de wedstrijd in een gelijkspel te gaan eindigen.

Beloond
De bezoekers bleven strijden voor de winst en werden beloond. Ardwin Vreemann, die hard werkte, maar ongelukkig was in de afronding, scoorde in de 91e minuut de 1-2 en bepaalde in de 94e minuut de eindstand op 1-3.

EFC’58 speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen DVV. De ploeg uit Duiven verloor afgelopen zaterdag met maar liefst 0-8 van koploper OVC en werd op de ranglijst gepasseerd door de Ermelose ploeg, die de uitwedstrijd met 4-2 verloor.