Brons voor Ken van Heuvelen van Sparta Ermelo

Foto: Eigen foto

Op zaterdag 14 april was de Duo Districtfinale van Oost Nederland in Putten. Voor turners van Sparta Ermelo bijna een thuiswedstrijd. Pupil niveau 19 Levi van de Beek, Pupil niveau 17 Tom Belien en Jeugd niveau 17 Ken van Heuvelen hadden zich via de plaatsingswedstrijden geplaatst voor deze finale.

Specialist
In de tweede wedstrijd mocht Levi beginnen. Levi behaalde hele mooie punten op vloer, voltige en brug. Op sprong liet hij zien echt een toestel specialist te zijn en behaalde de 1e plek. Op de ringen liet hij helaas wat punten liggen. In totaal werd Levi met 102,80 punten 5e.

Prachtige oefening
In de laatste ronde waren Tom en Ken aan de beurt. Tom begon heel sterk op ringen en behaalde hoge punten. Op vloer behaalde hij knap de 3e plek. Op sprong ging hij te hard en moest hier een val incasseren. Ook op voltige maakte hij een foutje maar turnde verder een prachtige oefening. Hij werd alsnog derde op dit toestel. Op de overige toestellen liet hij mooie oefeningen zien. In totaal werd hij 5e met 102,30 punten.

Hoogste punten
Ken begon sterk op het toestel vloer en haalde hier de 2e plek. Hij liet zijn beste oefening op de ringen zien en haalde hier zijn hoogste punten op. De overige toestellen gingen ook foutloos en liet Ken mooie oefeningen zien. In het eindklassement was alles genoeg voor een 3e plek! Heel knap om in de finale een podiumplek te behalen.

  • Het wedstrijdseizoen zit er voor de jongens op en zullen ze hard gaan trainen aan nieuwe oefeningen voor volgend seizoen.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen