Dindoa Ermelo neemt in Lelystad koppositie van Exakwa over

Dindoa heeft zaterdag 14 april de returnwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Exakwa in Lelystad met 19-27 gewonnen. Daarmee werd het verschil van drie punten in de verloren thuiswedstrijd ruimschoots goedgemaakt, zodat de ploeg uit Ermelo de koppositie overneemt, omdat als eerste het onderling resultaat telt.

Snelle acties
Dindoa begon sterk aan de wedstrijd door al na een kwartier een 1-7 voorsprong neer te zetten. Het was voor de Ermelose spelers wel weer even wennen om op natuurgras te spelen, maar omdat het droog was, konden de gasten mooie snelle acties laten zien.

Scherp in acties
Exakwa liep iets in, maar direct namen de Blauw witters het initiatief weer in handen en liepen uit naar een 4-13 voorsprong. Dindoa was scherp in de acties en goed in de afronding. De scheidsrechter had de wedstrijd uitstekend onder controle, waardoor de bezoekers regelmatig beloond werden met een strafworp na verscheidene overtredingen van de thuisploeg.

Onder druk
Aan het einde van de eerste helft wist Exakwa de achterstand terug te brengen tot zes punten, 9-15. Dat was tevens de ruststand. In de eerste minuut van de tweede helft scoorden de Lelystedelingen al de 10-15 en toen werd het even spannend voor Dindoa ploeg, want de belangrijke vier punten voorsprong kwam onder druk te staan.

Massaal meegereisd
De Ermelose korfballers herpakten zich echter en liepen al snel uit naar een 11-18 voorsprong. De massaal meegereisde supporters zagen hun ploeg niet meer in gevaar gekomen. Met nog vijf minuten te spelen, stond Dindoa met 16-26 op de grootste voorsprong van de wedstrijd en was de buit binnen.

Feest barst los
Exakwa kon nog drie keer tot scoren komen, waarna Jorik Velgersdijk de eindstand op 19-27 bepaalde. Toen barstte het feest pas echt los. Supportersclub ‘De Blue Sharks’ had een eigen geluidsinstallatie meegenomen en alle Ermelose fans vierden de overwinning mee.

Promotie?
Dindoa heeft de titelkansen weer in eigen hand. Wanneer de laatste vijf wedstrijden gewonnen worden, is promotie naar de eerste klasse een feit. Doelpunten Dindoa: Saskia Lieman 6. Jonathan van der Beek 6. Kasper Velgersdijk 6. Ellen Haverkamp 3. Lindsey Verheul 2. Jorik Velgersdijk 2, Mark Bronkhorst 1. Aniek Odding 1.