Dames Pauwervoll Ermelo opent thuis met nederlaag tegen koploper

Pauwervoll dames 1 is het volleybalseizoen 2018 thuis geopend met een 1-3 nederlaag tegen Dynamo Apeldoorn D3. De Ermelose ploeg ging goed van start en maakte met een ‘we hebben niks te verliezen mentaliteit’ het de koploper niet gemakkelijk.

In een spannende eerste set met veel reddingen en een hoog tempo wist de thuisploeg de winst met 25-22 naar zich toe te trekken. Dat wilde Pauwervoll graag doorzetten, maar maakte in de volgende set veel foutjes. Wel zat de spirit er goed in en werd er hard gewerkt door de Ermelose volleybalsters.

Dynamo bleek echter weer een taaie tegenstander en won zowel de tweede als de derde set met 18-25. De vierde en laatste set begon wat rommelig en daar maakte de Apeldoornse ploeg gebruik van. Bij een achterstand van negen punten begon Pauwervoll echter goed te serveren. Dynamo had daar moeite mee, waardoor de Ermeloërs nog erg dichtbij kwamen. Toch trok Dynamo aan het langste eind en won de set met 21-25.