DVS’33 Ermelo vernedert VVOG in Harderwijk: 0-6

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 13 januari in de derby tegen VVOG een historische 0-6 overwinning geboekt. De Ermelose derde divisionist blijft staan op de vijfde plaats van de ranglijst met 29 punten uit 17 duels.

Eén kans
Na een aarzelend begin was VVOG na een kwartier dichtbij de openingstreffer. Sam Doeve schoot de bal met veel effect in, maar DVS-doelman Paul Eppink voorkwam met een schitterende reflex een treffer. Het was eigenlijk de enige kans die de Harderwijkers in de wedstrijd kregen.

Technisch de baas
DVS kwam steeds beter in de wedstrijd en was de thuisploeg vooral technisch de baas. In de 22e minuut werd het 0-1 voor de gasten. Maurice de Ruiter brak door op rechts en legde terug op Kai Velda, die de bal verkeerd raakte, maar wel voor de voeten zag belanden van Benjamin Roemeon, die door de benen van VVOG-keeper Frans Koornberg doel trof.

Verwoestend schot
Drie minuten later vergrootte DVS al de voorsprong. Daniël van Warven onderschepte op het middenveld de bal, speelde Maurice de Ruiter aan, die met een verwoestend schot in de korte hoek voor 0-2 zorgde, een fantastisch doelpunt.

Kansloos
Na een half uur viel eigenlijk al de beslissing. Roald de Vries stuurde Daniël van Warven op links weg. De snelle aanvaller, die even aarzelde vanwege vermeend buitenspel, kreeg de bal moeizaam onder controle, maar had toch voldoende tijd om met een bekeken schuiver de keeper van VVOG kansloos te laten: 0-3.

Ongrijpbaar
Na rust probeerde VVOG nog wel wat druk te zetten, maar al snel pakte DVS de draad weer op. Na een uur spelen werd de vaak ongrijpbare Maurice de Ruiter even buiten het strafschopgebied gevloerd. Uit de vrije trap schoot Kai Velda de 0-4 langs doelman Koornberg, die aan de grond genageld stond.

Ontluisterend
Daarna werd een ontluisterend slecht spelend VVOG te kijk gezet door DVS. Technische hoogstandjes en fraaie combinaties werden soms te ver doorgevoerd, anders had de score nog veel verder opgelopen. Tien minuten voor tijd werd het 0-5 door Maurice de Ruiter, die een fraaie individuele actie met een droge knal in de korte hoek, doeltreffend afrondde. In de slotfase bepaalde invaller Mike Ahrens de eindstand op 0-6 voor DVS.

Komende zaterdag speelt DVS opnieuw een uitwedstrijd, als het in Friesland op bezoek gaat bij Harkemase Boys. De Friezen wonnen de uitwedstrijd bij ASWH met 1-3 en stegen naar de zevende plaats van de ranglijst met 25 punten uit 17 duels.