DVS’33 Ermelo boekt winst op ONS Sneek

DVS’33 heeft zaterdag 16 december de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek met 2-0 gewonnen. De Ermelose derde divisionist gaat de winterstop in als vijfde op de ranglijst met 26 punten uit 16 duels.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Door de enorme inzet van vrijwilligers was het hoofdveld sneeuwvrij gemaakt en kon het laatste duel voor de winterstop doorgaan.

Slalom
ONS Sneek begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier goede schietkansen, maar driemaal ging bal hoog over het Ermelose doel. De eerste grote kans voor DVS ontstond in de 14e minuut. Maurice de Ruiter slalomde door de Friese defensie, maar zag zijn inzet rakelings voorlangs gaan. Na ruim 20 minuten was Daniël van Warven namens de thuisploeg dichtbij een treffer, maar doelman Barry Diteweg wist een treffer te voorkomen.

Slippertje
DVS bleef de bovenliggende partij en kreeg goede kansen, maar de openingstreffer liet nog op zich wachten. Uiteindelijk was het Kay Velda, die in de 42e minuut uit een voorzet van Roald de Vries van de linkerflank de bal in één keer op zijn ‘pantoffel’ nam en de verdiende 1-0 scoorde. De thuisploeg leek door te drukken, maar ONS Sneek hield vooralsnog stand. De gasten leken voor rust zelfs langszij te komen, toen Curty Gonzales na een slippertje in de Ermelose defensie doelman Paul Eppink passeerde, maar de bal verdween tergend langzaam aan de voor de Friezen verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Fraaie voorzet
De tweede helft gingen de Friezen op jacht naar de gelijkmaker door vroeg druk te zetten. Dat leverde wel enige dreiging, maar geen grote kansen op. Daarna nam DVS het heft weer in handen en vergrootte na bijna een uur spelen de voorsprong. Joran van Santen bereikte met een fraaie voorzet vanaf rechts Maurice de Ruiter, die van dichtbij de 2-0 binnenschoot. Dat betekende eigenlijk al de beslissing. DVS hoefde niet meer zo nodig en ONS Sneek was niet bij machte om de thuisploeg echt in de problemen te brengen.

Levensgrote kans
Behoudens enkele afstandsschoten van Kay Velda werd ook DVS niet echt gevaarlijk meer. Daniël van Warven kreeg in de slotfase namens de thuisploeg nog wel een levensgrote kans op aangeven van invaller Yasar Gökhan. De snelle aanvaller omspeelde de Friese keeper, die zich echter herstelde en een treffer wist te voorkomen.

Discussie contractverlenging
Na afloop was er bij DVS tevredenheid over het resultaat, maar tevens werd de discussie binnen de vereniging over de toekomst van hoofdtrainer Bert van Hunenstijn voortgezet. Daarbij waren de zes belangrijke punten in de laatste twee competitiewedstrijden ‘koren op de molen’ van de voorstanders van contractverlenging.

Geen oplossing
Het gesprek tussen het bestuur en de Technische Commissie heeft afgelopen woensdag nog geen oplossing opgeleverd. Men blijft met elkaar in gesprek en volgens DVS-voorzitter Aart Goossensen zal er in de komende week duidelijkheid komen.

Korte winterstop
DVS’33 Ermelo speelt na een korte winterstop op zaterdag 13 januari 2018 in Harderwijk tegen aartsrivaal VVOG. Beide ploegen draaien mee in de subtop. De Harderwijkers staan na de 1-2 overwinning in en tegen Capelle op de 7e plaats van de ranglijst met 24 punten uit 15 duels, 2 punten en 1 wedstrijd minder dan DVS.