Dindoa Ermelo boekt ruime overwinning op Roda

Dindoa heeft zaterdag 16 december een ruime 26-18 overwinning geboekt op het Westzaanse Roda, waarmee het gelijk stond in de ranglijst. De Ermelose ploeg staat op de derde plaats met 8 punten uit 6 duels.

In een redelijk gelijk opgaande wedstrijd kwam Dindoa al snel op een 3-0 voorsprong, maar maakte daarna een aantal verdedigende fouten, waardoor de ploeg uit Westzaan kon mee scoren. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft kwam Roda bij 9-9 zelfs weer gelijk.

Maat vol
Toen was de maat voor Dindoa vol; coach Evert Houtriet accepteerde het niet dat zijn ploeg zo wisselend speelde en gaf via een time-out nieuwe opdrachten. Dat had effect, want dankzij vier Ermelose treffers ging de thuisploeg met een 13-9 voorsprong de rust in.

Achterstand
De tweede helft leek in veel opzichten op de eerste bedrijf. Dindoa was de bovenliggende ploeg, maar wist in eerste instantie niet los te komen van Roda. De bezoekers scoorden aardig mee en wisten de achterstand terug te brengen tot twee punten: 16-14.

Dian Schuurkamp
Mede dankzij Dian Schuurkamp, die van de eerste vijf doelpunten na rust er vier voor haar rekening nam, kwam de thuisploeg weer in een flow. De 18-15 van Dian was de aanzet voor een mooi laatste gedeelte van de wedstrijd voor de thuisploeg.

De smaak te pakken
Onder luide aanmoedigingen van de trouwe supportersgroep The Blue Sharks, drukte Dindoa door en gunde de tegenstanders nog slechts 3 doelpunten in 10 minuten tijd. Zelf hadden de blauwwitters de smaak goed te pakken gekregen en troffen nog achtmaal de korf, waardoor de eindstand 26-18 werd.

Doelpunten Dindoa: Jorik Velgersdijk 6, Dian Schuurkamp 5, Mark Bronkhorst 5, Saskia Lieman 4, Jelmer Steenkamp 3, Lindsey Verheul 2, Kasper Velgersdijk 1. Dindoa 2 verloor met 21-23 van koploper Odik 2. In de slotfase kwam de thuisploeg bij 21-21 langszij, maar de Barnevelders trokken uiteindelijk aan het langste eind.

Hervatting competitie
Dindoa hervat de competitie na de feestdagen op zaterdag 6 januari 2018 tegen het laaggeplaatste KVZ. De wedstrijd in de Hanzehal te Zutphen begint om 19.30 uur.