Rumoer bij DVS’33 Ermelo rond verlengen contract hoofdtrainer Bert van Hunenstijn

Foto: Archief

Bij DVS’33 Ermelo heerst grote verdeeldheid over het wel of niet verlengen van het contract met hoofdtrainer Bert van Hunenstijn.

De sportcorrespondent van deze webkrant baseert maandag 11 december zijn conclusie op verschillende bronnen, onder meer het artikel van Marco Jansen in de Stentor vandaag.

Voor en tegen
Het bestuur van DVS onder aanvoering van voorzitter Aart Goossensen is namelijk in meerderheid voor contractverlenging. De Technische Commissie (TC) van DVS is echter tegen contractverlenging en adviseerde medio november het bestuur om het contract met Bert van Hunenstijn niet te verlengen. De TC zegt op voetbaltechnische gronden bijna unaniem tot dit besluit te zijn gekomen.

Goed onderbouwd
Voorzitter Aart Goossensen heeft dit advies naast zich neergelegd, wat niet gebruikelijk, maar waartoe hij wel het recht heeft, als dit goed onderbouwd is. Geerling Hamstra van de TC heeft daarom besloten om zijn taken voorlopig op te schorten.

Bestuur geeft leiding
Voorzitter Aart Goossensen wijst erop, dat het bestuur leiding geeft aan de club en verantwoordelijk is voor beslissingen, zoals deze. Het bestuur is van mening, dat het contract met Bert van Hunenstijn met een jaar verlengd kan worden.

Lijnrecht tegenover elkaar
TC en bestuur staan lijnrecht tegenover elkaar en daarom is er komende woensdag weer overleg tussen beide partijen.

PR-man opgestapt
PR-man van DVS’33, Dick Toes heeft zondag 3 december het DVS bestuur gemeld dat hij zijn portefeuille ter beschikking stelde. “Reden was de handelswijze van het bestuur inzake een advies van de Technische Commissie over de hoofdtrainer. Eind vorige week is er nog een gesprek geweest met voorzitter, vicevoorzitter en penningmeester. Dit heeft mij niet op andere ideeën gebracht. Gisteravond heb ik aan het bestuur gemeld dat ik mijn bestuursfunctie neerleg vanwege -kort samengevat- een verschil van inzicht over zowel de handelswijze van het bestuur n.a.v. een advies van de Technische Commissie als de stijl van besturen. Ik zou in het bestuur niet meer 100% met plezier kunnen functioneren.”

Over Bert van Hunestijn
De 49-jarige in Ermelo woonachtige Bert van Hunestijn speelde vele jaren in het eerste elftal van DVS en was trainer van EFC’58, Zwart Wit’63, Roda’46 en SDC Putten. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij DVS. Met wat ups en downs zijn de resultaten eigenlijk heel erg goed. Dankzij de spectaculaire 1-4 overwinning tegen koploper

Niet in de top drie
Almere City FC afgelopen zaterdag steeg DVS naar de vijfde plaats op de ranglijst in de Derde Divisie. Wel viel het resultaat en het spel met name in een aantal thuiswedstrijden tegen en kreeg Bert dienaangaande de nodige kritiek te verwerken. Bert is zelf van mening, dat hij binnen de vereniging breed wordt gedragen. Hij acht het niet realistisch, dat DVS structureel in de top drie kan meedraaien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen