Hardwerkend EFC’58 Ermelo strijdend ten onder tegen koploper

EFC’58 heeft zaterdag 2 december de thuiswedstrijd tegen OCV’85 met 1-3 verloren. De ploeg uit Oosterbeek voert de ranglijst aan met de maximale 30 punten uit 10 duels. De Ermelose vierdeklasser staat op de zesde plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden.

Geblokt
EFC bood de koploper uitstekend partij. Al in de eerste minuut kreeg Joey Termaat een enorme kans. Hij speelde de bal af, terwijl zelf schieten een betere optie was geweest. Bovendien werd hij onreglementair geblokt, maar de scheidsrechter vond het blijkbaar nog te vroeg voor een penalty.

Op jacht
In de 16e minuut kwam OVC’85 op een 0-1 voorsprong. In eerste instantie bracht doelman Tino Kroeze nog redding, maar in de rebound was het wel raak. EFC ging op jacht naar de gelijkmaker; Romin Ahmadi en Ardwin Vreemann kregen goede kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Op slag van rust werd het 0-2; doelman Kroeze werd na een onoplettendheid in de EFC-verdediging simpel gepasseerd.

Onbesuisde tackle
Direct na de pauze kreeg de thuisploeg een aantal grote kansen om de spanning terug te brengen, maar de bal wilde er niet in. In de 58e minuut viel de beslissing; de rappe Koen Vermooten liep handig bij zijn tegenstander weg, kreeg de bal en scoorde 0-3. EFC moest met 10 man verder, toen Alexander Halmans na een onbesuisde tackle uit het veld werd gestuurd, waar een gele kaart had volstaan.

Tumult
Dat leidde tot het nodige tumult, waarbij de niet-consequent fluitende scheidsrechter Kuipers verzuimde het gedrag van OVC’er Joep Remmerswaal ook met rood te bestraffen. De thuisploeg bleef strijden voor een beter resultaat en kreeg in de 80e minuut loon naar werken voor de strijd en inzet.

Doeltreffend
Een prima pass van Robin Dekker werd door Ardwin Vreemann doeltreffend afgerond. De thuisploeg zette alles op alles en toonde met een man minder lef en durf. Het leidde echter niet tot de aansluitende treffer. De debuterende centrale verdediger Aaron Keijzer werd uitgeroepen tot Fysio-Ermelo ‘man of the match’.

EFC’58 gaat komende zaterdag op bezoek bij De Paasberg, dat op de tiende plaats staat met 6 punten uit 8 wedstrijden. De ploeg uit Arnhem kwam afgelopen zaterdag niet actie, omdat de wedstrijd tegen Vierhouten’82 werd afgelast.