Veluwse Wielervereniging houdt laatste ATB-tocht van dit seizoen

Foto: Archief Linda Hessels

De Veluwse Wielervereniging houdt op zaterdag 9 december de derde en laatste ATB-tocht van het seizoen. Met een kleine 1200 deelnemers bij de eerste twee tochten valt dit jaar de opkomst wat tegen, maar dat heeft alles te maken met de slechte weersverwachting beide keren.

Enthousiast
Toch zijn de organisatoren zeer tevreden, want de ATB-tochten verliepen zeer succesvol, iedereen is enthousiast en er zijn nauwelijks problemen geweest. Ook bij laatste tocht kunnen de deelnemers een keuze maken uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer.

Goede samenwerking
De VWV is er ook dit jaar in geslaagd om routes uit te zetten over terreinen, die voorheen niet toegankelijk waren. Dit dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo.

Veiligheid
De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de hele dag bewaakt worden. Er is weer veel aandacht besteed aan de veiligheid. Onderweg treft men twee verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen.

Heel gezellig
Vooral bij de Schaapskooi was het in oktober en november heel gezellig. Dankzij de inzet van maar liefst 80 vrijwilligers, die al vanaf 6.00 uur actief zijn, is de organisatie van de ATB-tochten van de VWV altijd tot in de puntjes geregeld.

Uniek
Start- en finishplaats is clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. Zowel bij de start als op de route zijn reparatieposten aanwezig, verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er kleed- en douchegelegenheid. Ook bestaat de unieke mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten. De starttijd voor de drie afstanden is tussen 9.00 – 10.30 uur.

Voor meer informatie: [email protected] / www.vwv-ermelo.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen