FC Horst Ermelo lijdt eerste nederlaag bij Blauw Geel’55

FC Horst heeft na twee zwaarbevochten overwinningen zaterdag 7 oktober de eerste nederlaag van het seizoen geleden door in Ede werd met 3-1 te verliezen van Blauw Geel’55, dat ook nog zonder puntverlies was.

De Ermelose tweedeklasser is gezakt naar de zevende plaats van de ranglijst met zes punten uit drie duels.

Knappe kopbal
Het was niet hoogstaand voetbal wat beide ploegen lieten zien. Het verschil werd gemaakt door Aziz Ballouk, die na een half uur spelen met een knappe kopbal uit een voorzet van Jos Bolks 1-0 voor Blauw Geel aantekende. In het begin van de tweede helft scoorde Ballouk uit een mooie aanval van de thuisploeg ook de 2-0.

Op jacht
Na een uur spelen profiteerde Isa Kiziler van een fout in de Edese defensie en bracht met de 1-2 de spanning terug. FC Horst ging op jacht naar de gelijkmaker, maar deze bleef uit mede dankzij goed keeperswerk van doelman Daan Rijsemus. In blessuretijd scoorde Frank van Vliet de beslissende 3-1 voor Blauw Geel.

FC Horst speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Renswoude, dat met drie punten uit drie duels op de tiende plaats staat. De ploeg begon slecht aan de competitie met nederlagen tegen Scherpenzeel (1-3) en VSCO’61 (5-1). Afgelopen zaterdag werden thuis de eerste punten gepakt door met 2-0 te winnen van VVOP.