Dindoa Ermelo wint in streekderby van Hellas

Dindoa heeft zaterdag 7 oktober op een slecht kunstgrasveld de derby tegen Hellas met 16-21 gewonnen. Ondanks het regenachtige weer, zorgde de meegereisde groep Blue Sharks met hun muziekinstallatie voor veel sfeer op het Nunspeetse sportpark.

Beide ploegen blijven koploper in hun klasse. Dindoa blijft met 10 punten uit 6 duels staan op de tweede plaats achter koploper Exakwa.

Op voorsprong
Dindoa was vanaf het begin van de wedstrijd de bovenliggende ploeg en kwam al snel op voorsprong. Ondanks het veldoverwicht lukte het de blauwwitte formatie niet om ruim afstand te nemen van Hellas; de rust werd ingegaan met slechts 2 punten voorsprong: 9-11.

Dreinende regen
De Ermelose ploeg scoorde al na rust en liep daarna langzaam uit naar een 14-20 voorsprong halverwege de tweede helft. Bij Hellas was de koek op en Dindoa bleef ondanks de dreinende regen goed doorgaan. Uiteindelijk hadden alle Ermelose spelers een aandeel in de score; eindstand 16-21.

Doelpunten Dindoa: Marlon van Diest 5, Sam van der Beek 3, Mark Bronkhorst 3, Kasper Velgersdijk 2, Jonathan van der Beek 2, Dian Schuurkamp 2; Aniek Odding 2; Lindsey Verheul 2. Dindoa 2 won de uitwedstrijd tegen Noviumagum met 10-14 en Dindoa A1 versloeg DSCA2 met 13-15.