Hardwerkend EFC’58 Ermelo komt tekort tegen Zeewolde

EFC’58 heeft zaterdag 7 oktober de thuiswedstrijd tegen Zeewolde met 1-2 verloren. De ploeg van Paul Hartenberg toonde veel inzet en strijd, maar de aansluitingstreffer kwam te laat.

De Ermelose vierdeklasser staat op de negende plaats van de ranglijst met 2 punten uit 3 duels.

Zeewolde was voor rust de bovenliggende partij en zorgde voor enkele hectische momenten in het strafschopgebied van EFC-keeper Tino Kroeze, maar kwam niet tot scoren. Vijf minuten voor rust werd een venijnig schot van Gertjan Visser gekeerd door Zeewolde-keeper Butz.

Knokken
EFC knokte na rust voor wat het waard was en gaf verdedigend weinig weg. Het leek een 0-0 wedstrijd te worden, tot Rutger de Vries in de 61e minuut met een verwoestend schot 0-1 scoorde voor de bezoekers.

Op de stip
De doelpuntenmaker, die letterlijk en figuurlijk ver boven de rest uitstak zorgde met een schitterend genomen vrije trap ook voor de 0-2. EFC kreeg een grote kans om weer in de wedstrijd te komen, toen de uitstekend fluitende scheidsrechter van Beek na een handsbal de bal op de stip legde.

Jammerlijk gemist
De strafschop van Robin Dekker werd echter gestopt door doelman Butz en de rebound werd jammerlijk gemist. In de slotfase werd het toch nog 1-2 voor EFC uit een vrije schop van Niels van Panhuis. In de slotfase verdedigde Zeewolde paniekerig, maar hield wel stand.

Zaterdag
Komende zaterdag speelt EFC een uitwedstrijd tegen Wodanseck. De ploeg uit Wolfheze staat na de 4-1 nederlaag bij koploper OVC’85 op de achtste plaats van de ranglijst met 3 punten uit 3 wedstrijden.