FC Horst Ermelo dwingt geluk af in eerste competitiewedstrijd

FC Horst is zaterdag 23 september de competitie goed begonnen door met 2-0 te winnen van VSCO’61.

De Ermelose tweedeklasser had over geluk niet te klagen, want in de eerste helft was scheidsrechter Nijenhuis de thuisploeg goed gezind, en in de tweede helft raakte de ploeg uit Oosterwolde driemaal paal en lat.

Met fotoreeks door Jan de Roo Fotografie

Het eerste half uur was er weinig krachtsverschil. FC Horst was in de 18e minuut dichtbij de openingstreffer, maar een uitstekend genomen vrije trap van Ricardo Vliek werd door de keeper van de bezoekers met een reflex tot corner verwerkt.

Rebound
In de 38e minuut opende de thuisploeg de score. De assistent-scheidsrechter vlagde voor een ingooi van VSCO, maar de scheidsrechter zag dat anders. Uit de aanval, die daarop volgde leek een inzet van Elroy Martens al over de doellijn te gaan, waarna Ramazan Leebeek in de rebound alle tijd kreeg om de 1-0 binnen te schieten.

Handsbal?
Een minuut later vergrootte FC Horst de voorsprong; Job Kuipers ging tussen verdediger en keeper goed door en schoot de 2-0 binnen. De gasten protesteerden fel bij scheidsrechter Nijenhuis vanwege een handsbal van Elroy Martens voorafgaand aan de treffer. De leidsman liet zich echter niet vermurwen en keurde het doelpunt goed.

Weer geluk
Ook na rust had FC Horst over geluk niet te klagen. De gasten uit Oosterwolde raakten maar liefst tweemaal de paal en éénmaal de lat, waardoor de aansluitende treffer uitbleef. Aan de andere kant ging de thuisploeg slordig om met de kansen om het duel definitief te beslissen.