DVS’33 Ermelo neemt 3 punten mee terug uit Heemskerk

DVS’33 Ermelo is na twee thuiszeges er ook in geslaagd zaterdag 23 september de eerste uitwedstrijd te winnen door Odin’59 in Heemskerk met 1-2 te verslaan.

De Ermelose derde divisionist steeg naar de vierde plaats van de ranglijst met 9 punten uit 5 wedstrijden en heeft 4 punten minder dan koploper VVOG. De ploeg uit Harderwijk was in de thuiswedstrijd tegen Jong Volendam weer zeer efficient en won tegen de veldverhouding in met 1-0.

Odin’59 begon fel aan de wedstrijd en kwam in de 12e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong door een fraaie stiftbal van Jim Hulleman. Hierna liet de thuisploeg de kansen liggen om verder uit te lopen. Nadat Maurice de Ruiter namens DVS al de paal geraakt had, kwamen de gasten in de 44e minuut langszij.

Alert
De Heemskerkse verdediging verwerkte een indraaiende bal van Maurice de Ruiter niet goed, waarna de alerte Gökhan Yasar bij de tweede paal de 1-1 intikte. In de tweede helft creëerde DVS een veldoverwicht en kon Odin fysiek niet meer datgene brengen als voor de rust.

Kansloos
In de 83e minuut viel de beslissing. In de omschakeling kwam de bal via Mike Ahrens bij Jeroen Buitenhuis. De invaller zette met een enkele voetbeweging Maurice de Ruiter vrij voor doelman Mike van Vliet, die kansloos was voor zijn schuiver in de rechterhoek: 1-2.

Moeizaam
Lars van Boekel en Jeffrey Klijbroek misten in de slotfase nog opgelegde kansen om de gelijkmaker voor Odin te scoren. De Ermelose winst kwam moeizaam tot stand, maar leverde DVS wel de eerste drie punten van het seizoen op ‘vreemde bodem’ op.

DVS speelt komende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd, als moet aantreden tegen jong-FC Groningen. Het belofteteam van de eredivisionist verloor vanmiddag met 2-0 bij Jong Almere City FC en is daardoor gezakt naar de zesde plaats van de ranglijst met 8 punten uit 5 duels.