FC Horst Ermelo ontsnapt nét aan deceptie in bekertoernooi

FC Horst heeft zaterdag 2 september de eerste poulewedstrijd van het districtsbekertoernooi Oost in en tegen Hierden afgesloten met 3-3 gelijkspel. De beide ploegen troffen elkaar voor de tweede keer dit seizoen. Ook de ontmoeting in het toernooi om de Gerrit van Dam Bokaal eindigde in een gelijkspel: 2-2.

Flitsende start
FC Horst kwam flitsend uit de startblokken, want in de 3e minuut opende Elroy Martens al de score op aangeven van Isa Kiziler: 0-1. De thuisploeg boog de achterstand binnen korte tijd om in een 2-1 voorsprong door te scoren in de 30e en 38e minuut.

Valt het doek?
In de 57e minuut kwam de eersteklasser uit Hierden op 3-1 en leek het doek te vallen voor de Ermelose tweedeklasser. Zes minuten later voorkwam een verdediger van de thuisploeg een doelpunt door op de doellijn de bal met de hand te stoppen, wat hem een rode kaart en FC Horst een penalty opleverde.

Geen fout
Elroy Martens maakte vanaf 11 meter geen fout, waardoor de gasten terugkwamen tot 3-2. Tegen tien man slaagde FC Horst erin gelijk te maken. In de 79e minuut scoorde Milan van der Maaten 3-3 uit een assist van Peter van der Horst.

FC Horst speelt komende zaterdag de tweede bekerwedstrijd thuis tegen TOV. Beide ploegen kwamen elkaar vorig seizoen in competitieverband al tegen. Beiden promoveerden uit de derde klasse naar de tweede klasse, de ploeg uit Baarn als kampioen en de Horstenaren na een bloedstollende nacompetitie.