Dindoa Ermelo wint eerste competitieduel

Foto: Henk ter Haar

Dindoa heeft zaterdag 2 september de eerste wedstrijd in de veldcompetitie ruim gewonnen; in het Friese Wijckel werd DTG met 17-22 verslagen. 

De nieuwe hoofdtrainer Evert Houtriet, overgekomen van Wageningen had in de voorbereiding zijn spelers geselecteerd, maar moest al direct de geblesseerde Kasper Velgersdijk vervangen door Sam van der Beek. In het aanvalsvak werd gestart met Jonathan van der Beek, Mark Bronkhorst, Lindsey Verheul en Marlon van Diest. In het andere vak mochten Jorik Velgersdijk, Sam van der Beek, Aniek Odding en Dian Schuurkamp hun opwachting maken.

Dindoa krijgt het niet cadeau
De beginfase was voor beide ploegen lastig en in het eerste kwart van de wedstrijd werd er weinig gescoord. Daarna kwam Dindoa beter in het spel en sloeg een gat van vijf punten; ruststand 6-11. In het begin van de tweede helft liepen de gasten verder uit tot 16 punten. Daarna kwam DTG echter terug tot 14-16 en greep coach Houtriet in. Dindoa herpakte zich en dankzij een afstandsschot en twee strafworpen van Bjarne Sinneker, die met Saskia Lieman in de ploeg was gekomen, werd weer afstand genomen. DTG probeerde nog aan te sluiten, maar door drie treffers op rij trokken de gasten de zege uiteindelijk duidelijk naar zich toe.

Verbeterpunten
Coach Houtriet was na afloop niet ontevreden, maar zag wel de nodige verbeterpunten: “DTG is net gepromoveerd en je weet dat je fysiek aangepakt wordt. Je moet zorgen dat je uit de fysieke duels blijft. Als je 22 goals tegen zo’n team scoort, is dat prima, maar 14 goals tegen moet het maximum zijn. De wissels pakten goed uit en de overwinning is duidelijk.”

Dindoa 2 won overtuigend met 16-32 van Drachten. Dindoa A1 verloor met 15-10 bij Tiel’72, terwijl Dindoa A2 thuis Unitas met 15-2 versloeg.

  • Komende zaterdag speelt de Ermelose korfbalploeg thuis tegen DOS-WK, dat afgelopen zaterdag nog niet in actie kwam. De wedstrijd begint om 15.30 uur.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen