DVS’33 Ermelo pakt 3 punten in eerste thuiswedstrijd

DVS’33 heeft zaterdag 2 september in de eerste wedstrijd voor eigen publiek met 2-0 gewonnen van ACV. De Ermelose derde divisionist staat nu op de achtste plaats met 3 punten uit 2 duels, slechts één punt minder dan de top vijf, bestaande uit ASWH, VVOG, Harkemase Boys, DOVO en Jong Volendam.

Met fotoreeks door Theo Aalten

Nu al blijkt dat de krachtsverschillen in de Derde Divisie dit seizoen waarschijnlijk gering zullen zijn. Vijf van de negen wedstrijden eindigde in een gelijkspel en geen enkele ploeg heeft na twee duels nog het maximale aantal punten behaald.

Op voorsprong
DVS’33 begon sterk aan de wedstrijd en spits Gökhan Yasar was in het eerste kwartier al driemaal dichtbij een treffer. In de 23e minuut kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong; Benjamin Roemeon bereikte Maurice de Ruiter die in tweede instantie scoorde.

DVS-doelman geblesseerd
ACV probeerde wat terug te doen, maar kwam niet verder dan een kopbal van Marcel Seip, die door Paul Eppink werd gestopt. Even later raakte de DVS-doelman geblesseerd en werd vervangen door Thodorie Velanas. Op slag van rust was Benjamin Roemeon dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging over.

Bevrijdend
Ook in de tweede helft voorkwam ACV-doelman Bart Woering met een aantal knappe reddingen een grotere achterstand voor zijn ploeg. In de 70e minuut zorgde Gökan Yasar na een aantal gemiste kansen kreeg opnieuw kansen voor de bevrijdende 2-0 door uit een voorzet van Roemeon raak te koppen. De thuisploeg was in de slotfase ook nog dichtbij de 3-0, maar een inzet van Yasar werd van de lijn gehaald.

DVS gaat komende zaterdag op bezoek bij Spakenburg. De degradant uit de Tweede Divisie is de competitie begonnen met gelijke spelen uit tegen ASWH (2-2) en thuis tegen ONS Sneek (1-1).