EFC’58 troeft Zwart Wit af met 1-3

EFC’58 heeft gisteren, zaterdag 2 mei, Zwart Wit afgetroefd met 1-3. Herbert van den Ham schreef twee doelpunten op zijn naam.

EFC’58 was vanaf minuut één de bovenliggende partij. Fred van de Loo schoot na een bijzonder mooie steekbal van Eelco Daemen op de paal en was dichtbij de openingstreffer. De mannen van hoofdtrainer Paul Hartenberg speelden bij vlagen zeer aantrekkelijk en goed voetbal maar wisten dat nog niet in doelpunten uit te drukken.

In de 28e minuut was het raak voor EFC’58. Herbert van den Ham, die als centrale verdediger bij corners en vrije schoppen in en rond het strafschopgebied voor gevaar zorgt en menig keer scoort, gaf het laatste en beslissende zetje na een goed genomen vrije trap van Andrew Schuur. Vlak voor rust viel de goed spelende Salim Saouti uit en werd vervangen door Alfons van Panhuis. Het bleef, ondanks een aantal goede mogelijkheden voor EFC’58 0-1 tot aan de rust.

In de tweede helft kreeg EFC’58 wel de nodige kansen maar verzuimde te scoren. Jordy Ernsten van Zwart Wit tekende voor de gelijkmaker. De tegentreffer spoorde EFC’58 aan de draad weer op te pakken. Herbert van de Ham bracht de Ermelose ploeg weer op voorsprong. EFC’58 spits Eelco Daemen bepaalde de eindstand op 1-3.

Zaterdag 9 mei staat de laatste wedstrijd van deze competitie op het programma een thuiswedstrijd op Sportpark de Zanderij tegen Hulshorst. EFC’58 kan bij winst de vijfde plek veilig stellen.

Banner De Haarstudio 300x250