DVS’33 verliest cruciale wedstrijd tegen Harkemase Boys

DVS’33 Ermelo heeft vandaag, zaterdag 2 mei, thuis in de voorlaatste ronde verloren van Harkemase Boys, dat voor de laatste kans vocht. Daardoor kwamen de Harekieten in punten gelijk met de geelzwarten. Totaal onverwacht verloor de andere concurrent, Excelsior’31, bij het al gedegradeerde WHC. Daardoor staan de Ermeloërs nog steeds bovenaan, maar hebben nu wel weer gezelschap van de Friezen.

Volgende week speelt DVS op Urk tegen de gelijknamige tegenstander. Die ploeg heeft nog een punt nodig voor lijfsbehoud. Er is een scenario mogelijk, waarbij drie clubs gelijk eindigen. Bij de huidige stand van zaken draait het uit op een beslissingswedstrijd.

Voor zo’n 2000 toeschouwers zaten de bezoekers wat beter in de wedstrijd. Harkemase Boys slaagde erin om het Ermelose middenveld te ontregelen, maar DVS was dreigender en nam tot twee maal toe een voorsprong. Okan Soykan schoot een vrije trap in de 9e minuut binnen, maar de gasten kwamen acht minuten later alweer langszij door een knap schot van Remon Bolt. De geelzwarten gingen rusten met een 2-1 voorsprong door een benutte strafschop van Maurice de Ruiter en die had groter kunnen zijn, als de thuisclub de mogelijkheden had benut.

De beslissing om in de 50e minuut de inworp aan Harkemase Boys te geven, was dubieus. Uit de verre inworp maakten de Friezen 2-2, toen Martin Dijk na mistasten van de Ermelose doelman Daan Huiskamp de bal binnenwerkte. In een zinderend duel nam DVS opnieuw een voorsprong, toen Edmund Mijnheer in de 70e minuut de 3-2 uit een corner inkopte. Kennelijk stonden de Ermeloërs nog na te genieten van de nieuwe voorsprong, want Heine Uuldriks verlengde een minuut later met succes met het hoofd een vrije trap.

Gezien de ontwikkelingen bij de derde concurrent had een gelijkspel nog een winstpunt betekend, maar Harkemase Boys durfde in de slotfase nog het meeste risico te nemen en zag dat beloond. Een leeggestreden DVS kwam niet onder de druk uit. Keeper Daan Huiskamp kon in de 87e minuut een inzet van Heine Uuldriks in eerste instantie nog wel keren, maar was in de rebound verslagen.

Grote teleurstelling natuurlijk bij de thuisclub, die de kampioenskansen nog wel in eigen hand heeft. Winst bij sv Urk is dan noodzakelijk en dan wacht in ieder geval een beslissingswedstrijd.